6 februari 2014

Samen sterker

Datum & tijd

2014-02-06 12:00:00

Een innovatief product of dienst bedenken is één ding, maar het tot een succesvolle onderneming laten uitgroeien vraagt een juiste balans van competenties, netwerk, kapitaal en persoonlijke kwaliteiten. Een zakenpartner die jou en jouw (nieuwe) onderneming versterkt om het bedrijfsidee te realiseren en te laten floreren kan dan helpen: maar hoe vind je een geschikte partner? En waar moet je op letten? Samen Sterker gaat in op deze vraagstukken.
 
Taskforce Innovatie Regio Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam hebben een hulpmiddel ontwikkeld om ondernemers te helpen bij het vinden van een geschikte partner: TeamVenture, een online sociaal ondernemersnetwerk dat (aspirant) ondernemers met elkaar verbindt om samen innovatieve ideeën en bedrijven succesvol te maken. Op deze middag krijg je inzicht in de geleerde lessen tot dusver. Verder hoor je van een ondernemer het ervaringsverhaal van ondernemen in een team. Wat is de meerwaarde, hoe verliep het proces en wat zijn de lessen voor anderen? We reiken ook de eerste Entrepreneur Team Award uit. En voor ondernemers die een zakenpartner zoeken of willen worden vindt er een matching sessie plaats. Bovendien ontvangen alle aanwezigen een exemplaar van het kersverse handboek ‘Ondernemersteams’.
 
Programma
Deel 1: Symposium
13:00u  inloop
13:30u  start van symposium
•    Opening door dagvoorzitter 
•    Welkomstwoord door Bram van Beek, projectleider TeamVenture
•    "Het belang van teams voor ambitieus ondernemerschap" door Bianca Oudshoff, programmaleider   Ambitieus Ondernemerschap bij ministerie van Economische Zaken
•    "De uitdagingen van een ondernemersteam bij een innovatieve start-up” door Karen Sikkema, oprichtingspartner bij Game start-up Tempeest.
•    Korte paneldiscussie met voorgaande sprekers over het succes van ondernemen in teams en hoe we dat kunnen faciliteren.
•    Uitreiking Entrepreneur Team Award door David Uijl, directeur regionale dienstverlening Kamer van Koophandel regio Noordwest
15:30u  korte pauze / netwerken
 
Deel 2: Live matchmaking
16:00u Partner matching
Voor (aankomende) ondernemers die een zakenpartner zoeken om een ondernemersteam mee te vormen. Ter plekke zullen we je koppelen aan potentiële zakenpartners en krijg je tips die ook na het event behulpzaam zullen zijn in het vinden van een geschikte partnermatch.
 18:00u Afsluitende borrel
 
Doelgroep
Overweeg je samen een bedrijf te starten, zoek je een partner voor je bestaande bedrijf, wil je toetreden als partner in een bedrijf, of ondersteun je ondernemersteams, dan biedt deze dag waardevolle inzichten, lessen en contacten. Wij heten je alvast van harte welkom.
 
Aanmelden
Je kunt je voor het symposium en de matchmaking aanmelden via de website van Taskforce Innovatie Regio Utrecht .

Heb je al een succesvol of veelbelovend ondernemersteam en wil je kans maken op de Entrepreneur Team Award, klik dan hier voor meer informatie en aanmelding .