7 maart 2022

Reimagine Football

Datum & tijd

24 januari - 7 maart

De Reimagine Football challenge over Fan Experience is live.

Toonaangevende Europese voetbalorganisaties, waaronder de KNVB, de Johan Cruijff ArenA, UEFA, City Football Group en AFC Ajax, hebben opnieuw de handen ineen geslagen om de fan-beleving en betrokkenheid bij de voetbalwereld een boost te geven. Deze organisaties, verenigd onder de vlag van ‘Football Innovation Platform’, richten zich op samenwerking met de bredere voetbalgemeenschap en daarbuiten om oplossingen en ‘best practices’ te vinden ten behoeve van fans, spelers, omroepen, clubs, locaties, competities en verenigingen.

De meest aansprekende, state-of-the-art innovaties zullen hun oplossing bij één of meerdere organisaties mogen pilotten en implementeren. Leden van het Football Innovation Platform zullen hun eigen oplossingen uit het programma selecteren en implementeren. Het open platform is toegankelijk voor de gehele voetbalgemeenschap en daarbuiten om het delen van innovatie(kennis) te vergemakkelijken en om sectoroverstijgende samenwerking te stimuleren.

Meer details over de Reimagine Football-uitdaging vind je op deze link.

Het Football Innovation Platform heeft twee thema’s gekozen voor de zoektocht naar slimme innovaties op het gebied van ‘Fan Experience’:

#1 ‘Connect the Crowd’
How can we build and boost an engaged fan community, provide fans a personal experience, connect them digitally, and enrich the experience of being a sport enthusiast?

#2 ‘Excellent Stadium Experience’
How can we enhance the entire customer journey of a stadium visit, improve stadium services, connect visitors, and ensure a safe, spectacular and personalized experience for all generations?

Hoe werkt het?
Reimagine Football is op 24 januari van start gegaan. Zes weken lang worden start-ups, scale-ups, organisaties en onderzoeksinstituten uitgenodigd om oplossingen in te dienen via het ReimagineFootball-platform. Samen met experts kunnen zij werken aan het verbeteren van de oplossingen en het verkennen van mogelijke matches met de organisaties van het Football Innovation Network. Tijdens de challenge én na sluiting van het platform op 7 maart 2022, zal een jury van vooraanstaande voetbalexperts alle inzendingen beoordelen en de meest veelbelovende teams selecteren om deel te nemen aan het Collaboration Event op 19 april 2022.

Wat levert het deelnemers op?
Winnende teams hebben de kans om samen te werken met de organiserende partijen, op te schalen in Europa, de oplossing tijdens live-evenementen te showcasen, en tot EUR 20.000 aan funding voor ontwikkeling te ontvangen. Het uiteindelijke doel is om de beste oplossingen te implementeren en samen te innoveren.

Wie moet er meedoen?
Reimagine Football is op zoek naar concrete oplossingen en innovaties, of deze nu komen vanuit startups, scale-ups, het MKB of grotere organisaties. Deze oplossingen moeten kunnen worden geïmplementeerd in hun stadions en locaties.

Dien je oplossing in!
Dien je oplossing direct in via platform.reimaginefootball.com of lees meer over de challenge op www.reimaginefootball.com!