4 mei 2023

MediaWatch Podcast: Marc Veeningen (Talpa Network)

Datum & tijd

Donderdag 4 mei, 16.00 - 17.00 uur

Op donderdag 4 mei is er weer een aflevering van de MediaWatch podcast op New Business Radio. Bert Kok gaat met gevestigde namen, pioniers en nieuwkomers in gesprek over innovatie en trends in de mediasector.

Dit keer is te gast Marc Veeningen, de hoofdredacteur van Hart van Nederland. Hij zit nu bijna 5 jaar op die post, nadat hij eerder hoofdredacteur was bij Omroep Gelderland. Eerder werkte Veeningen onder meer bij RTV Utrecht, RTL Nieuws en Omroep Gelderland.

Hart van Nederland, het nieuwsprogramma voor de ‘gewone man’, bereikte in februari de mijlpaal van 10.000 uitzendingen. In het verleden werd het programma niet door iedereen serieus genomen, maar onder leiding van Veeningen heeft het zich ontwikkeld tot een volwassen nieuwsplatform.

Bert Kok praat met Marc onder meer over zijn voorkeur voor lokaal en regionaal nieuws. Hoe kijkt hij aan tegen het afgenomen vertrouwen in de journalistiek en wat valt daar volgens hem aan te doen? Welke ambities heeft Marc met Hart van Nederland en voor zichzelf?

MediaWatch is iedere eerste donderdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur live te beluisteren op New Business Radio. De uitzending is daarna beschikbaar als podcast op Spotify, Apple Podcasts en SoundCloud. Lees hier meer over de MediaWatch Podcasts.