5 september 2007

NOB opent studio’s Westergasfabriek

Datum & tijd

2007-09-05 17:00:00

Op woensdag 5 september opent burgemeester Job Cohen de nieuwe studio’s van NOB in de Westergasfabiek in Amsterdam. Deze studio’s, gekoppeld met de omroepen in Hilversum, zullen de regio Amsterdam de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen tot een digitaal knooppunt voor de internationale media.

De nieuwe studio’s zijn gevestigd in het creatieve hart van Nederland: Amsterdam. In prachtige historische gebouwen, temidden van een schitterend park exploiteert de Westergasfabriek ruimtes voor creatieve en culturele ondernemingen. De nieuwe studio’s van NOB zijn een prima aanvulling daarop.

Gekoppeld aan de omroepen in Hilversum en het wereldwijde netwerk van NOB via zijn Media Gateway en Master Control Room ontwikkelt de regio Amsterdam zich verder tot een digitaal knooppunt voor de internationale media. Onder aanvoering van iMMovator wordt er hard gewerkt om dit knooppunt, de Contenthub, ook internationaal verder te ontwikkelen.

NOB, Westergasfabriek en iMMovator zijn dan ook trots te kunnen aankondigen dat burgemeester Job Cohen de officiële opening van de studio’s zal verrichten. Om 16:00 uur start het officiële programma. Na de (bijzondere) openingshandeling is kan men tijdens de borrel uiteraard de nieuwe studio omgeving bekijken.