16 januari 2012

Microsoft Kinect Workshop

Datum & tijd

2012-01-16 09:30:00

Ontdek de mogelijkheden van de Kinect! Leer hands-on hoe je de Kinect bestuurt vanaf je PC? Op 16 januari wordt er bij Microsoft Nederland een gratis workshop georganiseerd over de mogelijkheden van Kinect. In deze workshop wordt getoond hoe eenvoudig ontwikkelaars de Kinect kunnen gebruiken voor hun eigen toepassingen. De workshops is bedoeld om programmeurs uit het bedrijfsleven, onderwijs en ouderejaarsstudenten kennis te laten maken met de mogelijkheden van de Kinect.

De Kinect is nu ruim een jaar bekend als controller voor de XBox. Onlangs heeft Microsoft ook een Software Development Kit (SDK) gelanceerd waarmee je de Kinect kunt besturen en uitlezen vanuit je PC. De controller komt daarmee ook beschikbaar voor allerlei mogelijkheden buiten de game industrie. Er zijn al diverse nieuwe toepassingen gerealiseerd: van het bladeren door röntgen foto's in de operatiekamer, tot het navigeren door de sterrenhemel.

De workshop is voor mensen die zelf al een idee hebben van een zakelijke toepassing of een spel waar Kinect aan gekoppeld kan worden, maar ook voor wie nog nieuw is en zich wil laten verrassen door de mogelijkheden.

Om deel te nemen heeft u:

  • Ervaring met het programmeren in C# / .Net
  • Een laptop met Windows 7 mee met daarop geïnstalleerd: Visual Studio of Visual Studio Express en de Kinect SDK 
  • Een Kinect controler die geïnstalleerd is op de betreffende laptop. Let op: er is een power adapter nodig om de Kinect aan een PC te koppelen.


Programma
De ochtend zal gericht zijn op een introductie van alle functies van de Kinect, waarbij u zelf bestaande functies aanpast.

De middag zal gericht zijn op het zelf maken van een demo. Dat kan op basis van een eigen idee, toepassing of spel. Ook is het mogelijk om een aantal bestaande demo's die we hebben daar aan te passen.

Datum: 16 januari 2012
Tijd: 9.30-17.00 uur
Locatie: Microsoft Nederland (Schiphol)
Deelname: gratis
Aanmelden via: kinect@amersfoortcreatievestad.nl
Meer informatie op de website van Amersfoort Creatieve Stad

De workshop wordt gegeven door Microsoft Nederland in samenwerking met Amsterdam Innovatie Motor, Game in the City en Amersfoort Creatieve Stad.