7 november 2014

Meet the Master: Michael B Johnson van Pixar

Tickets €10,-

Datum & tijd

2014-11-07 09:15:00

Eye film museum

Op 7 november organiseert iMMovator tijdens de Eweek, samen met KLIK! Amsterdam Animation Festival, een exclusieve Meet the Master sessie met  Michael B. Johnson van PIXAR.

Pixar's Michael Johnson

Johnson, ook wel ‘The wave’ genoemd, werkt al bijna 20 jaar bij de meest succesvolle animatiestudio ter wereld. In 1993 begonnen als stagiair software engineer is hij de PIXAR-ladder opgeklommen tot hoofd van ‘The Moving Pictures Group’.  Een van zijn belangrijkste taken is het aansturen van het creatieve proces bij alle PIXAR-films:

“Making movies is a complex, collaborative, creative activity. At Pixar, they don't pretend to know exactly what they're doing, but they do have a process.”

Voor hij begon bij PIXAR studeerde Johnson aan het MIT, waar hij promoveerde in Media Arts & Sciences aan het prestigieuze MIT Media Lab. Net gestart bij de animatiestudio, werkte hij vooral als software engineer aan films als Toy Story 2 (1998) en Monsters, Inc.(2001), om in 2004, tijdens de productie van The Incredibles, als ‘Software Lead’ een  steeds meer een leidende functie te krijgen in de software en R&D teams.

Tegenwoordig maakt hij deel uit van het PIXAR studioteam, en is hij als hoofd van het pre-production engineering & design team verantwoordelijk geweest voor films als Up (2009), Brave (2012) en Monsters University (2013). Zijn hoofdtaak is het verzorgen van alle (software) funderingen voor zowel de Story-, Art- als Editorial-afdelingen. Zo staat hij figuurlijk aan het letterlijke begin van iedere nieuwe PIXAR-film.

Een unieke kans om inspiratie op te doen en vragen te stellen aan een prominent figuur van een van de meest succesvolle en sympathiekste filmbedrijven van de wereld.

Deze Meet the Master-sessie vindt plaats tijdens de zevende editie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival. Sinds 2007 brengt KLIK! animatie voor volwassenen. KLIK! Amsterdam Animation Festival is een jaarlijks terugkerend festival met de beste internationale animatiefilms van het moment. KLIK! zet nieuw en gevestigd talent in de schijnwerpers tijdens een parade aan activiteiten en programma’s. Dit internationale festival is gericht op zowel animatie-professionals als fans van het genre. Naast het volgen van allerlei workshops en masterclasses,  zijn er tientallen animatiefilms te bekijken: van tekenfilms en klei-animaties tot aan grote 3D-producties.

Programma

Moderator: Roloff de Jeu

10.00: Inloop

10.15: Start keynote

10.45: Pauze

11.00: Keynote vervolg, inclusief ruimte voor vragen/discussie

12.00: Einde

Roloff de Jeu is de vaste host van het KLIK! Amsterdam Animatie Festival. Zijn liefde voor en kennis van film, animatie en VFX verenigt hij in functies als docent bij de animatie-opleiding van de HKU, als filmprogrammeur, postproductiespecialist en als video editor. Roloff werkte mee aan zowel korte als lange film & animatieproducties voor TV en de bioscoop. Ook bij diverse andere filmfestivals en events is hij als presentator en moderator te bewonderen. 

Entreeprijs: 10, - (Je kunt hier online reserveren . Let op: vol is vol, dus reserveren is handig!)