9 juni 2020

MediaTalk: VPRO Medialab over literaire AR-game DUSTIN

Tickets Gratis

Datum & tijd

Dinsdag 9 juni 12:30- 13:05

Online en gratis deelname

Binnenkort  komt DUSTIN in de appstores; een literaire Augmented Reality game die wordt ontwikkeld door VPRO Medialab en hybride schrijver Niels t Hooft. De hoofdpersoon van het interactieve verhaal is een slimme stofzuiger genaamd DUSTIN. Het verhaal speelt zich af op je smartphone en maakt gebruik van AR. 

Je kunt met DUSTIN in gesprek en hem laten rondrijden in jouw woonkamer, kantoor of bijvoorbeeld midden op het Joop van den Endeplein. DUSTIN voelt zich niet prettig met zijn dienende rol en wil het heft meer in eigen hand nemen. De dialogen met de stofzuiger bepalen het verloop van het verhaal. Door kleine interacties en game-elementen kun je het verhaal voorstuwen. Verder zet DUSTIN je aan het denken over de morele implicaties van steeds slimmer wordende apparaten.

In deze MediaTalk neemt mede-bedenker en eindredacteur Annelies Termeer (VPRO Medialab) je mee in het ontwikkelproces van DUSTIN. Van het ontstaan van de eerste ideeën, tot de verhaallijn, actions en dialogen en de belangrijkste learnings uit de testfase. 

Over Annelies Termeer 

Sinds 2018 is Annelies Termeer eindredacteur bij VPRO Medialab. Hier verkent zij samen met haar collega’s de mogelijkheden om verhalen te vertellen met, van, en door nieuwe technologieën. Zo is Annelies betrokken bij projecten als Home Smart Home, Super Stream Me en dus DUSTIN.  

Wil je deze online MediaTalk bijwonen?  Net als onze reguliere MediaTalk vindt de online editie plaats in de lunchpauze. We hebben de online editie wel iets ingekort, zodat je nog tijd hebt om te lunchen. 

De aanmelding is gratis. Je ontvangt uiterlijk een dag van tevoren je persoonlijke toegangslink voor de online MediaTalk. Om iedereen de gelegenheid de geven vragen te stellen zijn er maximaal 30 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij! 

Programma

12:25-12:30 Introductie
12:30-12:50 Presentatie Annelies Termeer
12:50-13:00 Q&A
13:05 Afsluiting