2 juni 2022

MediaMatters Radioshow: Rufus Baas (kwartiermaker Metaverse Werkplaats)

Datum & tijd

Donderdag 2 juni van 16:00 tot 17:00 uur.

Op donderdag 2 juni is er weer een aflevering van de MediaMatters radioshow op New Business Radio.  Bert Kok gaat met gevestigd namen en nieuwkomers in  gesprek over innovatie in de mediasector en ontwikkelingen op het Media Park in Hilversum. Dit keer is te gast Rufus Baas, programmamanager XR Lab en kwartiermaker innovatie van het Mediacollege Amsterdam. Hij is ook bezig met het opzetten van de Metaverse Werkplaats op het Media Park.

De Metaverse Werkplaats is een initiatief van 6 opleidingen om metaverse-technologie te gaan toepassen buiten de mediasector, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Bert Kok praat met Rufus over de ambitieuze plannen die de ontwikkeling van een campus op het Media Park een extra boost moeten geven.

Hoe belangrijk zijn de onderwijsinstellingen eigenlijk voor die campusontwikkeling? En hoe ziet Rufus de toekomst van het Media Park? Natuurlijk komt ook de Metaverse zelf aan bod. Hoe kijkt Rufus aan tegen de hype rond dit fenomeen?

MediaMatters is iedere eerste donderdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur live te beluisteren op New Business Radio. De uitzending is daarna beschikbaar als podcast op Spotify, Apple Podcast en SoundCloud.