1 juli 2021

MediaMatters-radioshow: Peter Lubbers (Banijay Benelux)

Datum & tijd

Donderdag 1 juli van 16:00-17:00

In de radioshow van MediaMatters is donderdag 1 juli Peter Lubbers te gast, de CEO van Banijay Benelux. Lubbers werd 1 augustus vorig jaar aangesteld nadat het Franse Banijay Endemol Shine had overgenomen. Onder Banijay Benelux vallen in totaal 8 productiebedrijven zoals EndemolShine Nederland, TVBV, SimpelZodiak, NL Film en Totem Media. Bekende formats zijn Expeditie Robinson, Op1, GTST, Temptation Island, Penoza en All You Need is Love.

Lubbers kwam van productiebedrijf Concept Street, dat hij in 2018 oprichtte. Daarvoor bekleedde hij verschillende directiefuncties bij onder meer RTL en SBS en verschillende producenten.

Bert Kok en Rick van Dijk praten met Peter onder meer over de ontwikkelingen in de tv-wereld en bij Banijay. Hoe is het om onder de vleugels te werken van zo’n Frans megaconcern? En hoe wordt daar eigenlijk tegen Nederland aangekeken? Natuurlijk praten we ook over de consolidatie in de mediasector en de aangekondigde fusie tussen RTL en Talpa Network. Welke gevolgen heeft dat voor Banijay?

MediaMatters is iedere eerste donderdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzending is daarna beschikbaar als podcast op Spotify, Apple Podcast en SoundCloud.