16 mei 2011

Media Future Week

Datum & tijd

2011-05-16 10:00:00

Tijdens de Media Future Week van 16 t/m 19 mei komen studenten, docenten, lectoren en jonge professionals van vijf media & entertainment opleidingen samen om zich te verdiepen in de toekomst van media. Kijk op de website van de Media Future Week voor de laatste informatie. De Media Future Week wordt mogelijk gemaakt door initiatiefnemers Hogeschool Utrecht, Saxion, Hogeschool Rotterdam, NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden), Windesheim, Gemeente Almere en iMMovator.

We kijken tijdens de Media Future Week naar de grote media ontwikkelingen van nu en dagen studenten, young professionals , docenten en lectoren uit om na te denken wat dit betekent voor de toekomst. Media nemen een steeds belangrijke positie in, in onze levens als mediaconsument en mediaprofessional. Sociale netwerken kunnen niet alleen mensen mobiliseren zoals nu te zien is in het Midden Oosten, voor mediabedrijven zijn sociale netwerken ook een inspiratiebron voor nieuwe businessmodellen. De opkomst van tablets heeft grote gevolgen voor de boekenmarkt, maar zal ook een rol spelen in de manier waarop over 5 jaar onderwijs wordt gegeven. Welke media ontwikkelingen bepalen over 5 tot 10 jaar hoe onze levens eruit zullen zien?

De Media Future week daagt studenten uit om met een open mind vooruit te kijken naar belangrijke media ontwikkelingen van morgen. In een vierdaags programma bekijken we de economische, technische en sociale impact van media, en de manier waarop we daar als mediaconsument, maar ook als mediaprofessional mee om gaan. Internationale topsprekers, interactieve workshops, inspirerende masterclasses en uitdagend multidisciplinair teamwork zorgen ervoor dat je na de Media Future Week een breder perspectief hebt op de media toekomst. Na de Media Future Week kijk je kritischer aan tegen nieuwe media ontwikkelingen kan je deze vanuit verschillende standpunten benaderen. Een must voor iedere jonge media professional aan het begin van zijn/haar glansrijke carrière!

Doelgroep
De Media Future Week is er voor enthousiaste en gemotiveerde studenten die meer uit hun opleiding media & entertainment willen halen. De Media Future Week biedt deze studenten een week lang een exclusief programma met topsprekers uit de media industrie, uit binnen en buitenland. In een intensief maar afwisselend programma worden allerlei facetten van de media toekomst bediscussieerd. De Media Future Week laat studenten open staan voor andere ideeën en andere perspectieven op nieuwe werelden.

Naast een groep van gemotiveerde, excellente en eigenwijze studenten van de vijf deelnemende hogescholen doen ook docenten en lectoren mee aan de Media Future Week. In multidisciplinaire teams werken studenten, docenten en lectoren aan media vraagstukken. In de plenaire sessies is ruimte voor genodigden uit het bedrijfsleven.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Media Future Week? Heeft u een suggestie voor een inspirerende spreker? Of wilt u zelf deelnemen aan (gedeelten) van de Media Future Week? Stuur een e-mail naar info@mediafutureweek.nl

Media Future Week
Data: 16 t/m 19 mei
Locatie: Alnovum in Almere