7 mei 2012

Media Future Week

Datum & tijd

2012-05-07 10:00:00

Na het succes van verleden jaar organiseert iMMovator van 7 tot en met 10 mei de tweede Media Future Week (MFW) in het Alnovum in Almere. Studenten, docenten, lectoren en jonge professionals van media & entertainment opleidingen van tien hogescholen komen samen om zich te verdiepen in de toekomst van media. De Media Future Week haalt een aantal exclusieve internationale sprekers naar Nederland, zoals Gerd Leonhard, Seth Shapiro en Andrew Keen.

De deelnemers van Media Future Week krijgen een exclusief programma voorgeschoteld bestaande uit internationale keynote speeches van bijvoorbeeld Andrew Keen, Gerd Leonhard en Seth Shapiro, presentaties van Nederlandse toppers uit het bedrijfsleven en praktische workshops, zoals een sessie over business models. In intensieve co-creatiesessies combineren zij deze first hand inspiratie met hun eigen kennis om vervolgens gezamenlijk toekomst minded oplossingen te creëren voor casussen uit het bedrijfsleven.

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de keynote speeches tijdens de Media Future Week. We nodigen u graag uit om daarbij aanwezig te zijn! Het gaat om de volgende sessies:

Maandag 7 mei:
Sessie 1: 10.30-11.30 Gerd Leonhard, mediafuturist (VOL)
Sessie 2: 16.30-17.30 Dirk DeRoos (IBM) over Big Data (let op: voorafgaand aan deze sessie wordt een voorprogramma georganiseerd door Almere DataCapital – voor meer informatie, zie de website van Almere DataCapital)(VOL)

Dinsdag 8 mei:
Sessie 3: 9.30-10.30 Andrew Keen, today’s social revolution is dividing, diminishing and disorienting us
Sessie 4: 14.00-15.00 Erwin Blom (The Crowds) over de realtime revolution en Marjolein Kamphuis (Dutch Cowgirls) over de inzet van sociale media in campagnes.
Sessie 5: 17.00-19.00 Human Library: praat mee of laat u inspireren door de MFW deelnemers. Dineer met ons mee en praat over onderwerpen als big data, connected TV, gaming en design thinking. 

Woensdag 9 mei:
Sessie 6: 9.15-10.15 Seth Shapiro (New Amsterdam Media) over businessmodels  
Sessie 7: 14.30-15.00 Jim Stolze (TEDxAmsterdam) over de aandachtseconomie

Donderdag 10 mei
Sessie 8: 13.00-13.30 Rogier Bikker (Energize) is pas 23 en heeft een reclamebureau opgezet in Shanghai. Hij geeft een presentatie over het “doen” in China
Sessie 9: 14.30-17.00 Eindpresentaties van de cases door deelnemers Media Future Week (VOL)


Het complete programma van de Media Future Week is te vinden op de website van Media Future Week. Naast de bovengenoemde sprekers sessies kunt u in overleg ook langs komen bij de werksessies, of bij de lunch of het diner.

Inschrijven

Wilt u bij een van deze sessies aanwezig zijn? We ontvangen u graag! We willen u wel vragen om u van te voren (gratis) in te schrijven als parttime deelnemer  voor de verschillende sessies. We hebben variërend van 10 tot maximaal 40 plaatsen per sessie te vergeven en op=op, dus schrijf snel in om zeker te zijn van een plaats.