6 november 2012

MEDIA Desk haalt DIY days naar Gent

Datum & tijd

2012-11-06 09:30:00

Op 6 november 2012 komt het internationaal gerenommeerde DIY Days voor de eerste keer naar Europa. Na tien succesvolle edities in onder andere New York, Los Angeles en San Francisco, is het nu de beurt aan Gent (België). DIY Days, een initiatief van pionier Lance Weiler, is een open en gratis event van creatieve personen uit de hele wereld.

Overkoepelend thema van dit event is op welke creatieve manier men een project kan ontwikkelen, financieren, distribueren en onderhouden. Do It Yourself dus, maar met de juiste partners. De interactieve vorm van DIY Days maakt het mogelijk om actief te zijn, te leren en te delen in een open omgeving. Terwijl internationale experts via keynotes, workshops en een panelgesprek discussie en innovatie aanwakkeren, stellen de open mic-sessies en de social mixer de deelnemers en hun werk centraal.

Rode draad van de dag is CHANGE - verander uw idee en perspectief, medium en technologie, partners en financiering - met als doel creatieve duurzaamheid en sociale innovatie.

DIY Days Gent is gratis, maar registratie is noodzakelijk. U kunt zich hier registreren.

Wanneer: Dinsdag 6 november, 9.30 - 18.30 uur. Social mixer tot 21.30 uur
Waar: KASK / School of Arts Ghent - Jozef Kluyskensstraat 2 - Gent - België. De social mixer vindt plaats in het STAM, het Stadsmuseum van Gent, om de hoek van KASK.
Voor wie: Professionals uit de creatieve sector, studenten en andere geïnteresseerden. Het event is geschikt voor een brede groep mensen uit de film-, game, muziek-, literatuur-, beeldende kunstsector en daarbuiten. Ook mensen met een technische achtergrond of uit de sociale sector zijn meer dan welkom. Als u maar wilt creëren!