7 oktober 2019

Cross Media Café – Video on Demand

Datum & tijd

Maandag 7 oktober, 14:00-17:00 uur

Theaterzaal 1, Beeld en Geluid

Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Nederlanders kijken inmiddels meer video on demand dan lineaire televisie. Van alle media tijd gaat inmiddels 27% naar video on demand, en 24% naar lineaire TV, zo bleek uit recent onderzoek van Multiscope. Die ontwikkeling heeft consequenties voor alle spelers in het medialandschap.

Dit Cross Media Café laat aan de hand van korte cases zien welke interessante nieuwe mogelijkheden dit biedt voor video aanbieders en videomakers.

Wie uitgebreid inhoudelijk bijgepraat wil worden over ontwikkelingen op het gebied van Video on Demand, kan deelnemen aan de expertsessie, die dezelfde dag gehouden wordt van 11:30 tot 13:00 uur. Het is mogelijk om een combi ticket te kopen.

14:00-15:20 deel 1

  • Sjef Pijnenburg, CEO en oprichter ODMedia, presenteert een overzicht van de internationale en Nederlandse VOD industrie. ODMedia is partner op zowel technisch als commercieel vlak van alle grote wereldwijde VOD platformen, waaronder iTunes, Amazon, Google Play, Netflix, PlayStation en Xbox.
  • Jeroen Koopman, Creative Producer / Founder NewBe, een mediabedrijf dat films en series maakt voor onder andere Netflix, Amazon en Videoland. Ook wordt er geproduceerd voor Ziggo, Red Bull en de internationale streamingdienst Insight TV. Wat zijn de lessen voor een media maker?
  • Hanna Verboom, oprichter Cinetree – een video on demand dienst die elke maand een speciale selectie van 15 films aanbiedt. Daarnaast is er toegang tot artikelen, evenementen en eigen producties onder de titel Cinetree Originals. Hoe gaat het met Cinetree na 5 jaar, en wat zijn de plannen voor de toekomst?
  • Marcel Boots, Product & Innovation Director bij Basic Fit International B.V.,en Niels Buningh, oprichter VIXY, online Video Platform for business & marketing. Via Vixy kunnen organisaties als House of Yoga, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, online bank Binck en sportschool BasicFit hun eigen Video on Demand kanalen aanbieden. Deze laatste case zal uitgelicht worden.

15:20-15:45 Pauze

15:45-16:40 Deel 2

  • Niels Baas, Directeur NLZiet, een samenwerking van de NPO, RTL en SBS. Via de NLZiet zijn programma’s van de 21 grote Nederlandse zenders live en on demand beschikbaar. Hoe maakt het publiek gebruik van deze dienst?
  • Lucien Brouwer, Chief Consumer Officer RTL is in zijn rol verantwoordelijk voor alle digitale consumenten platforms zoals RTL XL, Videoland en NLZiet. Hoe ziet RTL de toekomst van Video on demand, en wat zijn de ervaringen tot nu toe?  
  • Met een speciale bijdrage van Afke van Rijn, directeur Media en Creatieve Industrie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

16:40-17:00 Paneldiscussie

Paneldiscussie met Georgette Schlick (Fremantle) en Lennart van der Meulen (VPRO)

Vanaf 17:00 uur Borrel en Netwerken

Dutch Media Week

Het Cross Media Café op maandag 7 oktober is onderdeel van de Dutch Media Week. Dit is hét mediafestival van Nederland waar the heart of the story centraal staat. Van 4 t/m 13 oktober 2019 kan heel Nederland – van jong tot oud, van gebruiker tot professionele mediamaker – zich onderdompelen in, laten verrassen en inspireren door en leren met media. Het festival wordt georganiseerd door Beeld en Geluid, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing. www.dutchmediaweek.nl

Vera Holland - CMC Nieuwe Interfaces

Media Perspectives organiseert samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café. Dit zijn bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.