27 november 2011

MCN Talkshow THE MIX: Muziek in Games

Datum & tijd

2011-11-27 20:30:00

Wordt Killzone 3 niet gemáákt door de muziek? Wat stelt Saints Row the Third voor zonder soundtrack? Voor de beleving van een game is muziek een onmisbaar component. Op zondag 27 november staat THE MIX, de maandelijkse talkshow van Muziek Centrum Nederland, daarom in het teken van muziek in games.
  
Met de groei van de game-industrie ontwikkelt zich ook een serieuze markt voor componisten. In de komende MIX gaan Robbert Tilli (MCN) en Tom Engelshoven (OOR) met hun gasten in gesprek over de trends in de gamemuziek. Hoe kom je als muzikant of componist aan tafel bij een gameontwikkelaar? Wat componeer je dan? En: wat levert het eigenlijk op?

De gasten deze aflevering: Joris de Man (componist en sounddesigner), Walter Flapper (van dj-collectief Noisa), Niels van der Leest (componist en percussionist) en supergamer Eva Louwen.

  • Joris de Man is componist en sounddesigner. Hij maakt al meer dan 10 jaar muziek voor games. Nu woont en werkt hij in Londen. Leuk om te weten: zijn gamemuziek wordt nu uitgevoerd door symfonieorkesten van over de hele wereld.
  • Walter Flapper vertelt over zijn ervaringen en visie op het componeren van gamemuziek. Noisia is een drum ‘n’ bass dj-collectief, muziek die zich perfect leent voor games. Hun track ‘Groundhog’ is het moeilijkste level in DJ Hero en ‘Stigma’ and 'Yellow Brick' zijn opgepikt door Playstation en verwerkt in GranTurismo. 
  • Niels van der Leest is na een studie klassiek slagwerk aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam het vak van componeren ingerold. Nu componeert hij voornamelijk voor games, al is hij ook nog steeds actief als percussionist. Games met zijn muziek wonnen vele prijzen.
  • Eva Louwen weet alles van, werkt met én speelt games. Zij vertelt hoe gamemuziek voor de gamer werkt.

Tijdens het programma gaat steevast de bar open en is er volop gelegenheid om na te praten en nieuwe contacten op te doen.

MCN THE MIX: Muziek in Games
Zondag 27 november
Aanvang: 20.30 uur
Gratis toegang na aanmelding
Meer informatie is te vinden op de website van de Balie