25 november 2014

Masterclasses Formats en Games en onderwijs op Control Conference

Tickets Control Conference Kaarten €129,-

Datum & tijd

2014-11-25 08:30:00

TiVolivredeburg

Growing Games komt met twee interessante Masterclasses naar Control Conference op 25 november in TivoliVredenburg in Utrecht. De Masterclasses vinden verspreid over de dag plaats en staan beide in het teken van kennisverrijking over het maakproces van applied games.

Masterclass Games voor het onderwijs: Iets voor mij?

Denk jij erover om applied games te ontwikkelen voor het onderwijs, maar weet je eigenlijk niet of jouw gameconcepten wel binnen het leersysteem passen? Dan moet je je zeker aansluiten bij de eerste masterclass van de dag. Tijdens deze masterclass helpenCLICK|NL Games, de HKU en TNO je erachter te komen of jouw game-ideeën geschikt zijn voor het onderwijs.

Een groep onderzoekers uit het Value Centre Applied Games, een initiatief van de HKUTNO en Dutch Game Garden, helpen je met validatie en evaluatie van het maakproces van applied games. Ook geven ze je een aantal goede voorbeelden van games die ingezet worden op verschillende scholen en instellingen. Daarna passen de deelnemers in kleine groepen een game concept-validation tool toe en reflecteren ze op de uitkomst. De onderzoekers nemen samen met de deelnemers de uitkomst van de tool door en geven onmisbare tips.

Wil je meer weten over het Value Centre Applied Games, neem dan een kijkje op vcag.nl.

De masterclass wordt mogelijk gemaakt door CLICKNL|Games en DGA.

Masterclass Formats voor applied gamebedrijven

In de tweede masterclass van de dag leer je formats maken voor de gamesindustrie. Formats worden al jaren gebruikt in de televisiewereld, maar hoe pas je dit toe op games? Wat is een format eigenlijk? Waar bestaat het uit? Is het een beschrijving van een programma, een idee? Is een format ‘intellectueel eigendom’? Wat is er beschermd aan? Wat verkoop je eigenlijk als je een format verkoopt? Lever je ook een team dat het format realiseert? En werkt dit voor de applied gamesindustrie?

Dit wordt je allemaal verteld door Patty Geneste. Patty Geneste verkoopt al jaren formats op internationale beurzen. Met haar 29 jaar ervaring weet ze precies wat een format is, wat verkoopbaar is aan een format en hoe je het aan de man brengt. De uitdaging is om met de deelnemers aan de masterclass te komen tot een format-aanpak voor de applied gamesindustrie. De combinatie van de ervaring van Patty, gecombineerd met de expertise van applied game bedrijven leidt in deze masterclass tot nieuwe inzichten voor alle deelnemers.

Tijden

De masterclass Games voor in het onderwijs staat van 09:30 tot 12:00 uur op het programma en de masterclass Formats voor applied gamebedrijven van 14:00 tot 16:00 uur. Kijk voor het hele programma op de website van de Control Conference:controlconference.com.

Niet van plan naar de Control Conference te gaan, maar wil je toch deelnemen aan de masterclass Formats voor applied gamebedrijven? Neem contact op met Frank.Visser@iMMovator.nl