11 oktober 2013

Masterclass: Ivan Askwith (Veronica Mars, ex-Lucasfilm)

Datum & tijd

2013-10-11 10:30:00

Op vrijdag 11 oktober organiseren iMMovator en CLICKNL | Media & ICT een masterclass met Ivan Askwith, voormalig hoofd Digitale Media bij Lucasfilm en Associate Producer van Veronica Mars. Ivan Askwith is een dag eerder keynotespreker tijdens Emerce EDAY. Tijdens de masterclass gaat hij dieper in op zijn ervaringen in transmedia development, fan culture en crossplatform narratives.

Ivan Askwith
Ivan Askwith is een onafhankelijk consultant en producer, gespecialiseerd in strategische planning en experience design voor digitale platforms. Momenteel is hij werkzaam als Associate Producer voor de aankomende film Veronica Mars en was de drijvende kracht achter de succesvolle Kickstarter campagne die een recordaantal van 90.000 fans op de been bracht om de populaire maar gestopte televisieserie nieuw leven in te blazen.

 

 

Afgelopen jaren gaf Ivan Askwith leiding aan de Digitale Media afdeling van Lucasfilm . Binnen deze functie was hij verantwoordelijk voor de creatieve en strategische uitwerking van de online, sociale en crossplatform initiatieven rond Star Wars. Hij was ook een aantal jaar Director of Stategy bij Big spaceship, een met veel prijzen gelouwerd digitaal bureau in Brooklyn NY, waar hij projecten heeft geleid voor klanten als Google, GE, Sony Pictures en NBC Universal.

 

 

Ivan was daarnaast initiatiefnemer en consulting advisor van MIT’s Convergence Culture Consortium, en is nu lid van de Executive Board for the Futures of Entertainment conference. Zijn interesses richten zich op transmedia ontwikkeling, cross-platform narratives en fancultuur. Ivan heeft geschreven over publieksgedrag en franchise ontwikkeling en hij is een veelgevraagd spreker op conferenties over de hele wereld, zoals ad:tech, CAT, Digital Hollywood, NAB, SXSW en meer.

Masterclass
De masterclass wordt gehouden op vrijdagochtend 11 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. We starten de masterclass om 9.30 uur (inloop 9.00 uur) en sluiten om 12 uur af. Wegens grote interesse is de inschrijving voor de masterclass gesloten. Neem contact op met Marlies Hakvoort voor een plekje op de wachtlijst.

De masterclass is onderdeel van de Amsterdam Eweek en mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Emerce en CLICKNL | Media & ICT.