23 juni 2009

Lancering Dutch Media Hub

Datum & tijd

2009-06-23 09:00:00

Op dinsdag 23 juni zal het project ‘Dutch Media Hub’ van iMMovator officieel gelanceerd worden. Door dit project kan de regio Amsterdam-Hilversum-Almere een belangrijke stap zetten om actief en grootschalig te bouwen aan Nederland als dé contenthub van Europa. Tijdens een ontbijtsessie van het MPJC zal het project afgetrapt worden door o.a. Jan Rensen (gemeente Hilversum), Fons van der Ham (World Trade Center Almere Association), Edwin Hageman (BT) en Jaap Bond (Provincie Noord-Holland).

Over tien jaar is Nederland hét internationale knooppunt voor digitale content. Digitalisering en glasvezel zetten de nationale en internationale media-industrie op zijn kop. Wij zijn al ‘goodmovers’ en ‘peoplemovers’, nu worden wij ook nog de contentmovers’.

Nederland heeft internationaal naam en faam opgebouwd met zijn mainports. Het zijn inmiddels iconen van Nederland geworden: de Rotterdamse Haven en Schiphol. Nederland als ‘Digital Gateway to Europe’ is minder bekend maar ontvouwt zich in een rap tempo en biedt een vergelijkbaar economisch potentieel.

De opkomst van grootschalige ‘contenthubs’ is een belangrijke internationale ontwikkeling. Een contenthub is een soort doorvoerhaven van digitale content. De opkomende digitalisering en de uitrol van glasvezelnetwerken veranderen de media-industrie radicaal en Nederland heeft hierin een koppositie. Wat gaat er voor Nederlandse media-industrie veranderen? En wie zijn de concurrenten?

Ontbijtsessie
Tijdens de ontbijtsessie zullen actuele onderzoeksresultaten gepresenteerd worden waarmee de economische kansen onderbouwd en geïllustreerd worden. Ook zal de industrie uitgebreid aan het woord komen over de internationale kansen die dit project biedt. Aan het eind van het programma zal de ‘Dutch Media Hub’ feestelijk gelanceerd worden!

Bij deze ontbijtsessie zullen een aantal hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn zoals Jaap Bond, gedeputeerde van de Provincie Noord Holland, en Jan Rensen, Wethouder Economische Zaken van Gemeente Hilversum. Bovendien gaat staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken tijdens het Mediapark Jaarcongres in op de ‘Dutch Media Hub’.

Deze ontbijtsessie is wegens beperkte ruimte alleen toegankelijk voor genodigden. Mocht u geinteresseerd zijn om deze sessie bij te wonen, neem dan contact op met launch@dutchmediahub.com om de mogelijkheden te bespreken.

Mediapark Jaarcongres
Deze ontbijtsessie maakt onderdeel uit van het Mediapark Jaarcongres. Op het MPJC wordt u in een dag bijgepraat over de belangrijke ontwikkelingen in de media sector. Met presentaties van o.a. Gerd Leonhard, Minister Plasterk, Staatssecretaris Heemskerk, PSV, Powned en Marc van der Chijs (Spillgames). Meer informatie op www.mediaparkjaarcongres.nl