25 mei 2011

ICT & Media Netwerk Almere: workshop DienstenInnovatie

Datum & tijd

2011-05-25 11:00:00

Denkt u na over nieuwe diensten? Over het toevoegen van diensten aan uw huidige producten-/dienstenpakket? Over het professionaliseren van uw huidige dienstverlening? Over (meer) geld verdienen met diensten… Kom dan op 25 mei naar de workshop diensteninnovatie van ICT & Media Netwerk Almere.
 
Het ontwikkelen en aanbieden van (nieuwe) diensten kan leiden tot een intensievere relatie met uw klanten, een hogere omzet en een beter rendement. Ondernemers worstelen echter vaak met een veelheid aan vragen ten aanzien van diensteninnovatie. ‘Wat leveren nieuwe diensten of combinaties van producten en diensten mijn klanten en mijn bedrijf op? Hoe ontwikkel ik een dienst? Wat vraag ik voor mijn dienst? Wat moet mijn bedrijf in huis hebben om de ontwikkeling naar een professionele(re) dienstenorganisatie succesvol te doorlopen?’
 
7 stappen op maat voor het MKB
Om dit soort vragen te kunnen beantwoorden is het Syntens Diensten-Innovatiemodel ontwikkeld voor het MKB. Dit praktische model gidst u als ondernemer in zeven stappen door het proces van diensteninnovatie. Het model is geschikt voor productenbedrijven die (meer) diensten willen ontwikkelen, maar ook geschikt voor toepassing door dienstverleners.
 
Stap voor stap wordt u op weg geholpen met de concrete invulling van een dienstenconcept, dat niet alleen aansluit bij de behoeften van uw klant, maar waarmee u bovendien geld kunt verdienen. Tijdens de workshop ‘DienstenInnovatie’ op 25 mei wordt het model door José Laan en Sandra Verweij toegelicht.


Programma
09.30 - 10.00  Inloop
10.00 - 10.45  Inleiding: wat is diensteninnovatie?
10.45 - 11.15  Syntens Diensten-Innovatiemodel
11.15 - 11.30  Pauze
11.30 - 12.30  Aan de slag met case Breedband; Almere, welke kansen behoeften zijn er?
12.30 - 12.45  Terugkoppeling van case
12.45 - 13.00  Afronden en vragen
13.00 - 14.00  Netwerklunch

Locatie
De locatie van de workshop is Innovation Industries in het WTC Alnovum in Almere (P.J. Oudweg 1). U kunt parkeren in de nabij gelegen Schoutgarage aan de Schoutstraat 108, nabij het station Almere Centrum. Innovation Industries bevindt zich in de witte toren op de 7e verdieping.


Inschrijven
IMMovatorleden kunnen zich hieronder gratis aanmelden voor deze netwerkbijeenkomst in Almere. Bent u geen lid van het iMMovatornetwerk? U kunt zich dan aanmelden door een mail met uw gegevens (en de naam van de workshop waar u zich voor wilt aanmelden) te sturen naar Angelina van Vulpen. U kunt zich uiteraard ook registreren voor het iMMovatornetwerk, en u via deze pagina inschrijven. U blijft dan ook op de hoogte van de evenementen die iMMovator organiseert.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het nieuwe ICT & Media Netwerk Almere dat komende periode wordt opgezet. Almere heeft ICT & Media als een van de kansrijke groeisectoren gekozen en ambieert op dit gebied een voorbeeldrol. Er zullen voor het ICT & Media Netwerk Almere diverse workshops georganiseerd worden. De volgende bijeenkomst staat gepland op 9 juni (Klantervaringcirkel). Meer informatie over de bijeenkomsten wordt later bekend gemaakt via de iMMovator website.