24 juni 2014

Co-design voor kinderen met kanker

Tickets €0,-

Datum & tijd

2014-06-24 12:30:00

Hogeschool Utrecht

In Nederland is kanker de nummer één doodsoorzaak bij kinderen. Gezond eten en drinken en voldoende beweging verhoogt de kwaliteit van het leven en de kans op een succesvol behandeltraject. Echter zijn het de kinderen met kanker die overwegend problemen ondervinden met voeding en beweging.

5 (digitale) ontwerpbureaus werkten in dit kader samen met 27 studenten en 3 onderzoekers van de Hogeschool Utrecht aan interactieve producten, die adequaat eet- en beweeggedrag stimuleren. Het onderzoeksproject ‘Participatief Ontwerpen voor Kinderoncologie’ (POKO) heeft tot dusver geresulteerd in verschillende prototypes. Een voorbeeld is een Smaaklab, dat kinderen uitdaagt verschillende smaken uit te proberen. Naast praktische uitwerking heeft het project tot veel nieuwe kennis en inzichten geleid betreffende ontwerpen voor een bijzondere doelgroep. Verwacht wordt dat de inzichten en kennis, die uit het POKO-project vergaard zijn, veel breder inzetbaar zijn voor stimulatie van adequaat eet- en beweeggedrag dan alleen bij langdurig zieke kinderen.

Tijdens het middagsymposium spreken onder andere Aeltsje Brinksma (onderzoeker Medisch Centrum Groningen), Remko van der Lugt (Lector Co-design Hogeschool Utrecht) en Quiel Beekman (User Participation Designer bij 4Building).

Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u snel in door te mailen naar dit adres.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.
Klik hier voor meer informatie over ‘Participatief Ontwerpen voor Kinderoncologie’