9 september 2010

IBC Show

Datum & tijd

2010-09-09 10:00:00
Elk jaar komen in september meer dan 45.000 internationale bezoekers naar de RAI voor de IBC, het internationale broadcast event van Europa. Op de IBC komen professionals betrokken bij de creatie, management en distributie van entertainment en nieuws content bij elkaar om bij te praten over de nieuwste, toonaangevende technieken, businessmodellen en trends. Ook dit jaar kunt u ons project Dutch Media Hub vinden op deze beurs, dit keer in Hall 13, stand A.25. 

IBC richt zich op de nieuwste technologieën in het snel veranderende (elektronische) media landschap. Het event bestaat uit een uitgebreide beurs, waar alle facetten van de hedendaagse industrie met eigen ogen kunnen worden bekeken, en een hoogwaardige conferentie waar de ontwikkeling van de industrie wordt besproken. De beurs vindt plaats van 10 t/m 14 september terwijl de conferentie al een dag eerder begint, op donderdag 9 september. 

Dutch Media Hub
IMMovator's project Dutch Media Hub zal voor de tweede keer aanwezig zijn op de IBC. Dit jaar is er een grotere stand (Hall 13, A.25) en zijn er verschillende events waar Dutch Media Hub haar bijdrage aan levert, waaronder een special event voor Aziatische IBC bezoekers. De programmering van deze events is in ontwikkeling en zal later bekend gemaakt worden.

De stand van Dutch Media Hub is gelegen in Hall 13, stand A.25. De participerende bedrijven van Dutch Media Hub zijn ook aanwezig op de stand, die ze in veel gevallen gebruiken als uitvalsbasis of meetingpoint voor afspraken. Enkele partners gebruiken de stand bovendien om demonstraties te geven of om hun relaties uit te nodigen voor een borrel. Naast informatie over het project Dutch Media Hub en de participerende bedrijven kunnen internationale bezoekers ook bij de stand terecht met hun vragen over het vestigingsklimaat in Nederland. IAMsterdam en de NFIA zijn aanwezig om deze internationale bedrijven de weg te wijzen.

Matchmaking bij Enterprise Europe Network
De IBC is dé plek om de nieuwste innovaties te zien en te netwerken met collega’s. Het Enterprise Europe Network (in Nederland vertegenwoordigd door AgenschapNL en Syntens) organiseert op 10 en 11 september internationale matchmaking sessies op de beursvloer. Op haar website biedt Enterprise Europe Network een overzicht van alle bedrijven die op de IBC te vinden zijn. Registreer (gratis) en zoek in de uitgebreide database naar bedrijven die u wilt ontmoeten tijdens IBC. Enterprise Europe Network stuurt u een week voor de IBC een gepersonaliseerd schema van uw afspraken. De matchmaking vindt plaats in de matchmaking area in Hall 5, stand C21. Kijk voor meer informatie de website van het IBC matchmaking event 2010.

Naast de internationale promotie van Dutch Media Hub en Nederland als vestigingsland zijn Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in Dutch Media Hub of iMMovator uiteraard ook welkom op de stand. Heeft u vooraf al vragen over Dutch Media Hub of onze aanwezigheid op de IBC? Aarzel niet contact op te nemen met ons, via events@dutchmediahub.com.