13 april 2016

Handelsmissie creatieve industrie 13 en 14 april 2016 naar België

Tickets €1550,-

Datum & tijd

2016-04-13 07:30:00

Brussel, Belgie

Handelsmissie Creatieve industrie - 'Serious gaming, ICT & new media'

Ben je actief in de creatieve industrie en wil je jouw kansen in België ontdekken? Ga dan mee met de handelsmissie naar België op 13 en 14 april 2016. De missie wordt georganiseerd door Xportwise in nauwe samenwerking met de Belgische partner A&B Partners en de Nederlandse ambassade te Brussel.

Doel en opzet missie:
De handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse deelnemers uit de creatieve industrie, met een focus op serious gaming, ICT & new media. Het programma bestaat uit een plenair deel met infosessies en B2B matchmaking met op maat gemaakte afspraken.

Kansen:
De Belgische c.q. Vlaamse creatieve industrie levert een belangrijke bijdrage aan de economie. De sector is goed voor ca. 125.000 banen en een gezamenlijke omzet van 23,9 miljard euro en vertegenwoordigt 3% van de Vlaamse economie (bron: www.flandersdc.be). Bedrijven uit de creatieve sector kunnen een grote bijdrage leveren aan innovatie en het ontwikkelen van creatieve oplossingen. Niet alleen binnen de eigen sector, maar ook over sectoren heen. Naast de digitalisering van de sector is het noodzakelijk om de samenwerking tussen binnenlandse en buitenlandse partners te versterken.

In België zijn er grote kansen voor serious gaming, ICT en new media, mede gestimuleerd door de Vlaamse overheid. Slechts een klein aantal bedrijven in België zijn hierin gespecialiseerd. Er is dan ook behoefte aan samenwerking met ervaren partijen uit de sector. Nederlandse expertise en technologie kan hierin een cruciale  rol spelen. Toepassingsgebieden waar veel mogelijkheden liggen zijn onderwijs, zorg, cultuur en veiligheid. (bron: Kansendossier applied gaming België).

Xportwise begeleidt je op een praktische wijze: Tijdens de missie ontmoet via matchmaking potentiële partners uit de creatieve industrie in België. De individuele matchmaking biedt een uitgelezen kans voor Nederlandse bedrijven om zich te presenteren aan relevante partijen uit de sector. Je ontvangt uitleg over de beste aanpak in België om jouw producten en merk op de markt te brengen.

Voor meer informatie en registratie ga naar de website van Xportwise