9 december 2010

Doe-het-niet-zelf middag Haarlem

Datum & tijd

2010-12-09 13:00:00

Wil je jouw collega-ondernemers ook te hulp schieten? En heb je zelf een extra handje nodig? Kom dan naar de Doe-het-niet-zelf middag voor creatieve ondernemers die elkaar écht willen helpen. De middag vindt plaats op donderdag 9 december 2010 in Haarlem en wordt georganiseerd door Syntens, de Kamer van Koophandel en het Doe-het-niet-zelf Platform in kader van het project Nieuwe Energie op de Creatieve As.

Ondernemers kunnen elkaar actief helpen met opdrachten en projecten. Wat voor de één een vervelende klus is, is voor de ander een makkie. Leer je collega-ondernemers kennen, doe wat voor een ander en laat een ander wat voor je terug doen. Dit kan ter plekke tijdens deze middag en bovendien gratis en voor niets. Ter inspiratie: een ontwerper maakt een logo voor een tekstschrijver, deze schrijft een tekst voor een muzikant en die maakt weer muziek voor de ontwerper. Doe-het-niet-zelf is netwerken door samen te werken!

Als zelfstandige ondernemer ontdek je jouw eigen chemie, je persoonlijke groeimogelijkheden en de beste manier om je diensten te verspreiden en een gezond klantenbestand te infecteren. Pardon? Misschien draven we door met het virus-thema, maar dat komt door de locatie: we ontvangen je in een voormalig laboratorium.

Waar?
Gonnet26 is een voormalig laboratorium en tegenwoordig een broedplaats voor inspiratie. Het is gevestigd op de Gonnetstraat 26 te Haarlem.  Hier willen we ondernemers infecteren met het doe-het-niet-zelf-virus.

Speedadvies
Je hebt misschien een praktisch steuntje in de rug nodig, maar wellicht heb je ook specialistisch advies nodig. Naast dat je als ondernemers elkaar helpt, kun je tijdens deze middag ook ‘speedadviezen’ krijgen van experts over diverse onderwerpen.

DNA van je bedrijf: De Kamer van Koophandel helpt je met vragen over freelance-werk, het hebben van een eenmanszaak, samenwerking en waar je allemaal aan moet denken bij de start van je bedrijf.

Handschoenen aan en veiligheidsbril op! Audrey Akkers geeft je advies over hoe je een goede administratie opbouwt in de creatieve industrie.

Hoe besmettelijk is je boodschap? Syntens geeft je ter plaatse een pitchtraining en propositie-advies; wat is belangrijk bij een goede pitch?

Online virusverspreiding: Marc Castricum van Webcreatives geeft snel bruikbare tip & tricks om hoger te scoren in Google.

Programma
• 13.00 uur - Welkom, uitleg, start!
• 13.30 uur - Ondernemers werken voor elkaar
• 14:00 uur - Start speedadviezen
• 17:00 uur - Netwerkborrel
• 18.00 uur - Afronding

Hoe?
Deelname is gratis. Schrijf je direct in op http://www.doehetnietzelf.org/gonnet26/. Een week voor de bijeenkomst ontvang je bericht van de organisatie. Met de online matchmaker zie je dan welke collega-ondernemer het best bij je past. Geef ook aan welke speedadviezen je graag wilt inwinnen, zodat je het meeste baat zult hebben bij de middag. Voor meer informatie bel of mail
juully.ruyters@syntens.nl of 0884440400