7 juni 2023

De Utrechtse Erfgoeddag

Tickets €0,- (Gratis)

Datum & tijd

Woensdag 7 juni, 10:00 - 17:00 uur

Universiteit Utrecht

Utrecht, Nederland

Op woensdag 7 juni organiseren Landschap Erfgoed Utrecht en Universiteit Utrecht de provinciale Utrechtse Erfgoeddag. In het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht praten sprekers als Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld & Geluid), Elsbeth Kwant (Koninklijke Bibliotheek) en Sanne Frequin (Universiteit Utrecht) je bij over de laatste ontwikkelingen op digitaal erfgoedgebied.

Ook staan er inspirerende workshops, een stadswandeling en een bezoek aan het onlangs geopende Paleis Lofen en DOMunder op het programma. Ben je actief in het Utrechts erfgoed of wil je dit worden, meld je dan snel aan voor de Utrechtse Erfgoeddag!

Programma

Voor de Erfgoeddag is een uitgebreid programma samengesteld in en om het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Zo vertelt kunsthistoricus en onderzoeker Sanne Frequin over haar werk aan de 3D-reconstructie en virtuele restauratie van de grafplaat van Gwijde van Avesnes, bisschop van Utrecht in de 14de eeuw.

Daarnaast zijn er lezingen van Elsbeth Kwant (Koninklijke Bibliotheek) en Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld & Geluid). In de middag is er een keuzeprogramma en in de binnenstad zijn er verschillende workshops en lezingen. Ook is het mogelijk om een stadswandeling te maken en zijn Paleis Lofen en DOMunder te bezoeken.

Utrechtse Erfgoeddag

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert jaarlijks de provinciale Utrechtse Erfgoeddag met lezingen en workshops. Daarnaast kunnen deelnemers kennismaken met de plek waar de Erfgoeddag plaatsvindt via een museumbezoek of rondleiding met stadsgidsen. Met de Erfgoeddag wil Landschap Erfgoed Utrecht betrokkenen en geïnteresseerden in het erfgoedveld inspireren, up-to-date brengen en met elkaar in contact laten komen.

De Erfgoeddag wordt dit jaar samen met de Universiteit Utrecht georganiseerd. De universiteit werkt sinds maart 2022 samen met Landschap Erfgoed Utrecht aan verschillende projecten rond onderzoek en publieksbereik.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden