28 mei 2008

De gevolgen van 2.0 centraal tijdens congres MediaCity 2008

Datum & tijd

2008-05-28 10:00:00

Logo CMBOOp woensdag 28 mei organiseert CMBO voor de derde keer het MediaCity-congres. Ook dit jaar is de locatie MediaPlaza in Utrecht. Deze keer staan de gevolgen van 2.0 voor de makers van mediaproducties centraal.


Tijdens MediaCity 2008 zal de nadruk liggen op de gevolgen van Web 2.0, Papier 2.0 en RTV 2.0 voor de personen, bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de vervaardiging van (content voor) mediaproducties. Onder leiding van dagvoorzitter Erwin Blom (The Crowds, ex-VPRO) worden deze gevolgen belicht door een keur aan trendwatchers en kopstukken uit de media-industrie, o.a. Hilde Roothart (Trendslator), Norbert Mirami en Matthijs Kanis (Sanoma), Harry van Vliet (Hogeschool Utrecht), CMBO-voorzitter Peter Luit (Luit Consultancy), Cees Funcke (Euradius) en Oscar van Veen (Mangrove). In de middag wordt tijdens parallelsessies een groot aantal praktijkvoorbeelden getoond, die laten zien hoe de wetten van 2.0 succesvol zijn toegepast in de verschillende media, o.a. door Mangrove, de WeekbladPers, Euradius, Betuwe Promedia Creation en Adobe.

Het begrip 2.0 komt van Web 2.0. Onder die kreet worden alle ontwikkelingen op internet gevangen waar de actieve inbreng van de gebruikers een belangrijke rol bij speelt. Inmiddels is 2.0 een containerbegrip geworden waaronder alle ontwikkelingen worden verstaan die - mogelijk gemaakt door de technologische ontwikkelingen - inspelen op die rol van de gebruikers en van communities. Daarmee is het 2.0-denken ook doorgedrongen tot al langer bestaande mediakanalen als drukwerk, radio en TV. De koppeling met internet speelt daarbij vaak een belangrijke rol, maar ook zonder die webconnectie vinden er in die kanalen revolutionaire veranderingen plaats, die de term 2.0 meer dan rechtvaardigen.


Als vaste ontvanger van de CMBO Nieuwsbrief heeft u recht op een relatiekorting. U betaalt dan slechts EUR 295,- ex. BTW (het normale tarief is EUR 395,- ex. BTW). Voor elke volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf betaalt u EUR 195,- ex. BTW.
Klik hier voor de laatste stand van zaken. Hier kunt u zich binnenkort ook aanmelden. Voor meer informatie of als u een plaats wilt reserveren, kunt u hier een mail naar sturen.