24 november 2009

HU organiseert Pitching Innovation Game

Datum & tijd

2009-11-24 09:00:00

In het kader van het project CELL van de Hogeschool Utrecht gaat een groep van 40 a 50 hogerejaarsstudenten van diverse faculteiten en opleidingen (o.a. Mediatechnologie, Commerciële Economie, Digitale Communicatie, etc) aan de slag om nieuwe toepassingen te bedenken voor Multi User Touch Tables. Dit gebeurt in de vorm van een zogenaamde Pitching Innovation Game die in totaal 4 dagen duurt.

Daarbij demonstreren bedrijven en instellingen hun eigen gebruik van deze technologie, waarna de studenten al snel, per groepje van 4, met een voorstel komen (een pitch) om een mogelijke nieuwe toepassing uit te denken. Aan het eind van de volgende dag presenteren de studenten tussenresultaten aan een deskundige jury en op vrijdagmiddag presenteren (pitchen) ze hun eindresultaten voor de betrokken bedrijven en instellingen.

De opdracht is gericht op het creëren van betekenisvolle interacties. Dat wil zeggen: hoe leiden concrete interacties met de tafel tot betekenis voor de gebruiker in zijn context?

De HU nodigt bedrijven en instellingen uti die werken met een Multi Touch Table, hierin geïnteresseerd zijn of hier toepassingen voor ontwikkelen, uit om mee te doen aan de Pitching Innovation Game. Op dinsdagochtend 24 november worden de diverse MTT’s opgesteld op de HU en kunnen de bedrijven en instellingen de studenten in de vorm van een minimarkt voorlichten over de manier waarop zij de technologie gebruiken. De studenten komen dezelfde ochtend nog met eerste ideeën, waarop de bedrijven/instellingen reageren. Op vrijdagmiddag 27 november pitchen de studenten hun definitieve voorstellen voor de opdrachtgevers (de bedrijven/ instellingen). De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Ook voor de jurysessie op woensdagmiddag (o.v.b. bij Protospace in Utrecht) zoeken wij nog enkele deskundigen.

Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met de projectleider: Wim van der Plas via 06-24932339 of wim.vanderplas@hu.nl