18 november 2010

Cross Media Café op locatie: Game in the City

Datum & tijd

2010-11-18 15:00:00

Op 18 november verzorgde iMMovator tijdens het Game in the City 2010 congres een Cross Media Cafe over nieuwe game interfaces:  de laatste cijfers over de game industrie, nieuwe game interfaces en de visie van Sony over de toekomst van games. Van 3D games tot iPad games, second screens en augmented reality. Hier vindt u de verslagen, foto’s en video’s.

Verslagen:

Foto’s

De foto’s zijn te bekijken via Flickr (gemaakt door Mark Janssen van ECP)

Video’s 

<a href="http://www.yubby.com/c/43825/" mce_href="http://www.yubby.com/c/43825/">You are watching channel CMC Game in the City</a>

Programma

15.00-15.20  De Nederlandse game industrie in cijfers

Hoeveel game consoles worden er verkocht? Hoeveel mensen werken er in de Nederlandse game industrie? In deze sessie wordt u in 20 minuten bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Onmisbare informatie voor games bedrijven, ondernemers en beleidmakers.

 • Maikel Verhaaren, Manager Entertainment, Gfk Retail & Technology
 • Frank Visser, iMMovator Cross Media Netwerk, uitgever van de Cross Media Monitor, met dit jaar speciale bijlage over de Nederlandse Games Industrie (pdf file )


15.20-15.50 De toekomst van games: 3D gaming

3D is voor Sony een van de belangrijkste ontwikkelingen en Sony is actief in elk onderdeel binnen de 3D keten, van productie tot de woonkamer of zoals Sony het noemt ”van Lens tot Living room”. Sony verkoopt 3D televisies, maakt 3D films en sinds kort biedt het ook 3D games aan, zowel via de winkel als via de Playstation Store. De laatste software update van de Sony Playstation maakt van elke console een 3D games console en 3D Blu-Ray speler in een! Bas Roelfsema presenteert Sony’s visie op de 3D markt, en de centrale rol die 3D games daarin spelen.

 • Dick Coenen,  Manager Solutions Development at Sony, Sony Benelux
   

15.50-17.00 Nieuwe game interfaces

Mobiele, online en game consoles kennen we al lang, maar er zijn inmiddels verschillende nieuwe game interfaces bij gekomen, met hele andere vormen van interactie. Deze sessie is gewijd aan de laatste ontwikkelingen rond game interfaces, en toont Nederlandse voorbeelden rond augmented reality, touch screens, geogames en meer.

 • Jurriaan van Rijswijk, directeur Games Factory Online (introductie)
 • Jeroen Elfferich, directeur Ex Machina (second screen)
 • Jeroen Mol, directeur Beyond Reality (augmented reality)
 • Heleen Groenendijk, oprichter, Portmantoo (Ipad games)
 • Bas van Haren (MAD) (game voor balance board)

U bent van harte welkom bij dit ‘’Cross Media Café op locatie’’.

Game in the City
Het Cross Media Café maakt deel uit van het Nederlandse game congres: Game in the City. De gameindustrie staat voor een turbulente en opwindende periode. De speelwereld en echte wereld lopen steeds meer in elkaar over en zorgen voor een r/evolutie in gamebeleving. Benieuwd naar de maatschappelijk en zakelijke impact van deze r/evolutie? Game in the City speelt in op die snel veranderende markt met een gevarieerd programma met nationale en internationale sprekers. Game in the City presenteert drie internationale keynotes:

 • Christian Godorr – Bigpoint, Head of Game Design. Bigpoint is een van de grote online multiplayer gameportals in de wereld;
 • Keita Takahashi (Uvula) is de Japanse maker van games als Katamari Damacy en Nobi Nobi Boy die met bestaande conventies breken.
 • Jasmin Kassner – ChawaChawa, een revolutionist in persona die meer zal vertellen over anders communiceren en anders over businessmodellen nadenken.

Luister ook naar de verhalen van grote namen als Sony (3D TV), DHV (gebiedsontwikkeling), PWC (media outlook), ABN-AMRO (kantoren game) en Bart Hufen (het boek “Laat met je merk spelen”). Ook de top aan innovatieve bedrijven op gamesgebied is aanwezig als spreker: Vanguard Entertainment Group, Ranj, Grendel Games, Real, Soepel, Games Factory Online, Little Chicken, Ex Machina, Palladin, Ijsfontein, Flavour, MAD, Mijn Naam is Haas, Monobanda, Beyond reality en Portmantoo.

Inschrijven
Game in the City is een tweedaags congres op 18 en 19 november in Amersfoort. 18 November is de grote congresdag met bovengenoemde sprekers. Meer informatie en aanmelden kan via www.gameinthecity.nl. Het congres is gratis te bezoeken, wel wordt er een bijdrage in de cateringkosten (drinken, lunch en borrel) van 30,- Euro gevraagd.