29 maart 2017

Conference for the Curious

Tickets Vanaf €25,-

Datum & tijd

2017-03-29 07:30:00

Klokgebouw Eindhoven

Conference for the Curious - Ontdek de toekomst van storytelling en e-culture

VPRO Medialab en STRP bundelen hun krachten in de zoektocht naar creatieve en innovatieve ontwikkelingen in technologie, e-culture en media. Maak het mee tijdens de “Conference for the Curious”. Presentaties, demo’s en inspirerende ontmoetingen maken deel uit van het programma op woensdag 29 en donderdag 30 maart tijdens de STRP Biennial in Eindhoven. Met pioniers zoals Kevin Kelly, Lance Weiler, Aina Abiodun, Stelarc en Floris Kaayk ben je verzekerd van een dag boordevol new media manifestaties die spreken tot je verbeelding.

Programma:

29 maart: STRP- Senses & Sensors

29 maart, 9.30 uur – 18.00 uur
Het thema van de Conference for the Curious is Senses & Sensors. Het gaat vooral over de perceptie en de vele mogelijkheden waarmee technologie de samenleving beïnvloed. Het is een verkenning van high touch in high tech. Het zoomt in op de uitgebreide vermenging van biologische en technologische ontwikkelingen. STRP nodigt twaalf sprekers uit de culturele- en wetenschapswereld, zoals  StelarcTobias Revell, en Memo Akten. Zij nemen je dieper mee in de wereld van Senses & Sensors.

29 maart: presentatie Kevin Kelly 

29 maart, 9.00 uur – 10.45 uur
Kevin Kelly is een van de oprichters van het tech magazine Wired. Daarnaast is hij schrijver van bestsellers zoals What Technology Wants en The Inevitable dat vorig jaar uitkwam. In zijn laatste boek schetst hij een beeld van de drijfveren en hoe de technologie wordt uitgebreid in de komende dertig jaar. Zijn verhaal gaat niet over over fancy gadgets of hippe trends, maar in zijn presentatie neemt hij je mee in een nieuwe kijk op de toekomst. Een visie van een van de experts op het gebied van digitale technologie en internet van dus niet alleen van de laatste jaren, maar ook van de toekomst.

30 maart: VPRO Medialab onderzoekt de toekomst van media en storytelling

30 maart, 9.30 uur – 18.00 uur

Conference for the Curious is het eindpunt van VPRO Medialab’s reis door vijf verschillende Dutch media festivals. Ontdek de toekomst door storytelling was daarbij een centraal thema. Zes aspecten van het vertellen van verhalen waren leidend in het programma: non-fiction stories, immersive stories, stories in data, spreading stories, mobile stories en sensing stories. Ten grondslag van de conferentie ligt het
Meet the Makers-format waar je uit 18 media innovators kan kiezen. Zoals artist Floris Kaayk, cultural hacker Lance Weiler en documentairefilmmaker Anagram. Ga bij hen aan tafel zitten en deel je ideeën. Deze sessies zijn nog maar het begin van het extensive program van presentaties, rondleidingen door de STRP Expo Tour, workshops, Pitching for Funding en een tentoonstelling van de beste storytelling voorbeelden.

Meer informatie en tickets

Data: woensdag 29 and donderdag 30 maart.
Location: Klokgebouw, Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven.
Tickets: kosten €50 euro per dag, €35 voor het avondprogramma met Kevin Kelly of €100 voor beide dagen, inclusief Kevin Kelly. Kortingen zijn beschikbaar voor studenten. Koop je tickets hier!

Voor meer informatie kijk op de website van het event.

NB: Deze conferentie is in het Engels.

Daarnaast organiseert Hilversum Media Campus op 30 maart in het programma een sessie voor medialabs. Het thema is business modeling voor medialabs. Dit is een besloten sessie, maar wie geïnteresseerd is kan zich melden bij herman@hilversummediacampus.nl