Cross Media Café
3 oktober 2023

Cross Media Café: Spatial computing

Tickets €0,- (Gratis)

Datum & tijd

Dinsdag 3 oktober 2023, 14.00 - 16.00 uur

Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid

Media Parkboulevard 1, Hilversum, Nederland

Business & Innovation Days – Dutch Media Week

Het Cross Media Café is onderdeel van de Business & Innovation Days van Dutch Media Week. Wil je het Cross Media Café bijwonen? Meld je dan aan voor een dagticket op dinsdag 3 oktober. Als bonus kun je naast het Cross Media Café ook de rest van het dagprogramma bijwonen en meelunchen! Vrije toegang voor mediaprofessionals.

Programma Cross Media Café: Spatial computing

Het digitale landschap groeit en bloeit als nooit tevoren. Elke dag worden nieuwe dimensies van onze realiteit vastgelegd in bits en bytes. Maar nu gaan we nog een stap verder: met de opkomst van 3D-coördinaten kunnen we data een ruimtelijke dimensie geven. Welkom in het tijdperk van ‘spatial computing‘!

Dit fenomeen vormt de brug tussen de digitale en fysieke wereld, waarbij ze samensmelten tot een symbiotisch ecosysteem. En de beloftes zijn enorm. Stel je voor dat je informatie niet alleen kunt zien op een scherm, maar ook kunt ervaren alsof het om je heen is. Dit is de basis van de nieuwe generatie immersieve ervaringen die ‘spatial computing’ in petto heeft.

In het Cross Media Café van 3 oktober verkennen we samen met pioniers hoe ‘spatial computing’ nu al tastbare resultaten oplevert en de deur opent naar een futuristisch landschap van interactie en beleving. Onze sprekers delen hun inzichten, en discussiëren over de mogelijkheden en de uitdagingen die deze technologische innovatie met zich meebrengt.

Sprekers van het Cross Media Café zijn onder andere:

  • Gabriele Romagnoli, Head of Business bij ShapesXR: Gabriele is een specialist in ruimtelijk computergebruik, ontwerp, productiviteit en samenwerking. Hij vertelt over ontwerp kant van spatial computing.
  • Steye Hallema, Volumetric Director bij 4DR Studios: Steye is VR pionier stelt het publiek centraal in zijn werk. Hij ontwikkelt publiekservaringen, en met zijn VR project ‘The Imaginary Friend’ speelt de toeschouwer een belangrijke rol.
  • Jelmer Althuis, Oprichter van Sphere of Sound: Jelmer is maker van spatial audio. Hij spreekt over de belangrijke rol van ruimtelijk audio in immersieve ervaringen.
  • Benjamin de Wit, oprichter VRDays Europe en organisator Immersive Tech Week: Benjamin laat in zijn bijdrage zien hoe spatial computing zijn intrede heeft gemaakt in verschillende sectoren. Hij schetst een beeld van de manieren waarop bepaalde toepassingen gebruikt worden.
  • Silvia Rossi, onderzoeker bij het Centrum Wiskunde & Informatica: Silvia onderzoekt hoe gebruikers immersieve ervaringen ondergaan, en wat dit betekent voor de volgende generatie multimediasystemen.
  • Rufus Baas, Kwartiermaker Metaverse Werkplaats: In de Metaverse Werkplaats, een initiatief zes creatieve Mbo vakscholen, werken studenten samen met docenten en medewerkers van media-en productiebedrijven aan toepassingen voor immersieve technologieën.

Een deel van het Cross Media Café is Engelstalig.

Praktische informatie

Het Cross Media Café is onderdeel van de Business & Innovation Days tijdens Dutch Media Week. Samen met onze partner ROM Utrecht Region hebben we een mooi programma samengesteld op maandag 2 oktober en dinsdag 3 oktober, vol met interessante kennissessies en inspirerende sprekers.

Zo zal Ezra Eeman (Directeur Strategie, NPO) de openingskeynote verzorgen, Jamie Allan (Head of Media Industries, NVIDIA) spreekt over de samensmelting tussen media en AI en Danielle Jiskoot (Co-founder & CCO The Diverse Company) neemt ons mee in de wereld van influencers en diversiteit.

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt! Meld je hier alvast aan.