16 juni 2020

Cross Media Café – Meer media dan ooit

Tickets Gratis

Datum & tijd

Dinsdag 16 juni, van 15:30-16:30 uur

Online event

Nederland was thuis, en keek video. Netflix en alle andere online videodiensten zagen enorme bezoekcijfers. Heeft deze periode ons kijkgedrag voorgoed veranderd? Media Perspectives en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseren op dinsdag 16 juni het vierde online Cross Media Café. Deze editie besteden we aandacht aan ons kijkgedrag. Van 15:30-16:30 uur bespreken we drie cases.

  • Chris Bajema, maakt al jaren een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen genaamd Man met de Microfoon. Op 12 maart lanceerde hij Lockdown, een dagelijks podcast die in 81 afleveringen een beeld gaf van een bijzondere periode in Nederland.
  • Dion Bakker, heeft samen met zijn broer Jelle het YouTube kanaal Jelle’s marbles. In de afgelopen periode werd het kanaal ongekend populair en groeide naar meer dan een miljoen abonnees. De kijkers genieten van de competitie tussen de knikkers en de community.
  • Joe Mango, is Creative Technologist bij MediaMonks. Hij boog zich voor MediaMonks Lab over de nieuwe mogelijkheden rond videocalls. Hoe kan je met behulp van objectherkenning en machine learning een videocall veranderen in een gezelschapsspel?

Praktische informatie

Deelname aan het online Cross Media Café is gratis. We organiseren de bijeenkomst met de technologie van Sceenic Events Solution, een van de winnaars van de innovatie-challenge van het Eurovisie Songfestival. Na inschrijving ontvang je een dag voor de bijeenkomst een persoonlijke toegangslink via een e-mail.

We maken er een interactieve sessie van, hopelijk zien we je op 16 juni!

Interessante cases?

In mei en juni organiseren we vier online bijeenkomsten, steeds een uur lang, met aandacht voor cases die ontstaan zijn sinds de start van de coronacrisis.

Over welke actuele mediainnovatie – uit Nederland maar ook daarbuiten – zou je graag meer willen horen tijdens onze serie online Cross Media Cafés? Tips zijn welkom! Stuur een e-mail naar programmasamensteller Monique van Dusseldorp via monique@vandusseldorp.com

Media Perspectives organiseert samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café. Dit zijn bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.