Monitor Creatieve Industrie 2023
24 januari 2024

Lancering Monitor Creatieve Industrie 2023

Tickets Gratis

Datum & tijd

Woensdag 24 januari, 15.30 - 18.00 uur

We nodigen je graag uit om op 24 januari de lancering van de Monitor Creatieve industrie 2023 bij te wonen! Er wordt een doorlopend beeld gegeven van de economische ontwikkeling, van de omvang en samenstelling van de creatieve industrie en ICT-sector in Nederland. En wat brengt Ai naar de creatieve industrie? Kansen of bedreigingen?

Lancering Monitor

De Monitor Creatieve Industrie is een tweejaarlijks onderzoek naar de ontwikkeling van het aantal bedrijven, banen en andere statistieken over de groei en gezondheid van de creatieve industrie en ICT.

De creatieve industrie groeide het afgelopen decennium meer dan dubbel zo hard als de Nederlandse economie als geheel. In deze Monitor kunnen we de gevolgen van Covid zien, maar zien we ook het herstel van de sector na Covid. Buiten Covid hebben zich de afgelopen jaren enkele opmerkelijke ontwikkelingen voorgedaan in de sector. De schaalverkleining blijft zorgelijk, het percentage zzp’ers blijft groeien tot nu 52% van het aantal banen, met uitschieters in sommige deelsectoren.

Ai en de creatieve industrie: kans of bedreiging?

Uit de Monitor komt dat de ICT sector per werkende ongeveer twee keer zoveel winst maakt als de creatieve industrie. ICT is veel schaalbaarder, maar de creatieve industrie is daardoor kwetsbaarder. AI zou de creatieve industrie kunnen helpen dit gat te dichten. Of vaagt AI de creatieve industrie weg omdat niemand meer een designer nodig heeft? Dit zijn existentiële vragen voor een industrie en een paradigma shift.

Hoe ga je als ondernemer in de creatieve industrie om met deze uitdagingen? Welke stappen kun je nemen om Ai voor jou te laten werken, in plaats van dat het je werk overneemt?

Praktische informatie

De lancering van de Monitor Creatieve Industrie vindt plaats op woensdag 24 januari. De bijeenkomst is van 16.00 – 18.00 uur bij te wonen. Inloop vanaf 15.30. De locatie volgt snel!

Meld je vast aan, we zien je graag!