22 november 2012

Cross Media Café Games en Media tijdens Game in the City

Datum & tijd

2012-11-22 15:00:00

22 november tijdens Game in the City in Amersfoort, hét zakelijke evenment over toepassingen van games organiseerden we een Cross Media Café over Games en Media. Centraal stonden games toepassingen voor second screen en connected tv. Met bijdragen van onder meer Pim Schmitz (CEO Talpa), Alex Terpstra (Civolution) en Serge van Schie (Microsoft).

Bekijk hier de foto’s van dit Cross Media Café, gemaakt door Mark Janssen (European Communication Projects).

Lees hier het verslag van Emerce: Gamesontwikkelaars: ga multiplatform!

<a href="http://www.yubby.com/c/348489/" mce_href="http://www.yubby.com/c/348489/">You are watching channel Cross Media Café Games en Media</a>

 

Alex Terpstra game in the city 2012 from iMMovator

 

Peter Warman (Newzoo) @ CMC Game in the City from iMMovator

 

Programma

 

  • Peter Warman (Newzoo) presenteert feiten en cijfers over gamers en hun (tweede) schermen
  • Serge van Schie (Microsoft) zal ingaan op de Sesamstraat / Kinect case: hoe verandert de Xbox dit tv format?
  • Alex Terpstra (Civolution) over second screen app The Walking Dead
  • Bram Bos (24i Media) – over Smart TV en social gaming. Juist in gaming worden creatieve innovaties getriggerd en 24i Media heeft dan ook hoog ingezet op de ontwikkeling en integratie van casual en social gaming in haar apps.
  • Interview met Pim Schmitz (CEO Talpa). Talpa is als grote TV producent actief met nieuwe entertainment concepten, die steeds vaker TV en games combineren. Recentelijk nam Talpa Identity Games over. Wat is de visie van Talpa op de ontwikkeling van games en schermen?

 

Meer informatie en inschrijven
Om bij dit café aanwezig te zijn schrijft je je in bij Game in the City, hét zakelijke evenement over de toepassingen van games. Schrijf je in voor de congresdag van 22 november, dit ticket kost €40,-. Met dit ticket kun je naast het Cross Media Café ook alle andere sessies van Game in the City bijwonen.

Game in the City: Disruption & Innovation
Op 22 en 23 november vindt Game in the City weer plaats in Amersfoort. Het congres viert haar 5-jarige jubileum met twee opvallende keynote speakers: Olympisch kampioen Epke Zonderland en autocoureur Tim Coronel zullen hun opwachting maken. Met deze bijzondere sprekers, diverse workshops en de uitreiking van de Dutch Game Awards belooft Game in the City wederom hét zakelijke game evenement van het jaar te worden.

Game in the City is een tweedaags zakelijk evenement over de toepassingen van games. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: animatie en de visuele kracht van games, games en sport, games in de zorg en toepassingen in entertainment, zoals interactieve tv en second screen. Omdat crisis en vernieuwing vaak dicht bij elkaar liggen, staat tijdens dit jubileumjaar het thema Disruption & Innovation centraal.

Keynote speaker Epke Zonderland zal ingaan op hoe hij bij Gameship in Leeuwarden gametechnologie, namelijk motion capture, heeft gebruikt om zijn bewegingen in beeld te brengen. Tim Coronel laat zien hoe de nieuwste racegames de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen en laat zich door bezoekers uitdagen tot een virtuele race. Naast deze keynote speakers leveren ook Peter Hofstede (Spil Games), Jurriaan van Rijswijk (Games4Health Europe) en Doki Tops (Kalydo) een bijdrage aan het congresprogramma en wordt de Games Monitor gepresenteerd. Bekijk hier alle sprekers. 

Meer informatie over het Game in the City congres en inschrijving via de website van het congres.