17 maart 2009

Cross Media Café Digitale TV

Datum & tijd

2009-03-17 14:30:00

Op dinsdag 17 maart vond in studio 31 het tweede Cross Media Cafe van dit jaar plaats! Het thema van deze middag was Digitale TV. Wederom een druk bezocht cafe met maar liefst 440 inschrijvingen. Met de nieuwste cijfers over het gebruik van Digitale TV, een razende pitch sessie, een gesproken column van Bert van der Veer en een paneldiscussie met de grote partijen. Hier vind je de verslagen van de presentaties van deze middag.

Verslagen

Podcasts
De geluid en (binnenkort ook de) video opnames van het Cross Media Cafe zijn beschikbaar op de mediapagina . Mede mogelijk gemaakt door European Communication Projects.

Persberichten
Een aantal sprekers heeft een persbericht uitgebracht over de inhoud van hun presentatie tijdens het Cross Media Cafe.
Stichting KijkOnderzoek: Eerste cijfers bereik digitale zenders beschikbaar
Crowntech: Crowntech brengt het nieuwe TV kijken in partnership met elektronica merk Strong.

In de pers:

 

Programma:

14.30 Welkom

14.35-15.10 Nederland gaat digitaal

Recessie of niet, de Nederlander consumeert meer digitale televisie dan ooit te voren. Wat zijn de laatste cijfers? Worden al die thema kanalen wel echt bekeken? Hoeveel programma’s worden on demand bekeken?

  • Freek van ’t Ooster, Programmamanager iMMovator , presenteert de Monitor Digitale Televisie, beschikbaar tijdens de bijeenkomst
  • Bas de Vos, Directeur Stichting Kijkonderzoek zal de laatste kijkcijfers rond digitale televisie presenteren

15.10-15.30 Pitch!

Welke echt nieuwe diensten zijn mogelijk op het digitale televisie platform? Korte presentaties van jonge bedrijven met interessante projecten.

  • Connected People – hoe kun je de set top box inzetten als communicatie platform?
  • Crowntech – wat heb je nodig om TV te  combineren met over the top diensten?
  • Ifanzy -hoe persoonlijk kan je programma gids worden?
  • Schedjoules – hoe kun je de programma info van de EPG gebruiken voor bijzondere marketing?
  • Working Tomorrow – Waarom zou je je mobiele telefoon niet kunnen inzetten als afstandsbediening?
  • Dance Connection – Hoe begin je eigenlijk een heel nieuw digitaal kanaal?


15.30-16.00 Pauze en bezoek aan demo’s

16.00-16.10 Gesproken Column

Bert van der Veer is een televisie man van het eerste uur. Hij regisseerde klassiekers als Toppop, Tineke, Henny Huismans Surpriseshow, en Barend en Van Dorp en was programmaleider bij RTL4, RTL5 en Veronica. Wat vindt hij van de digitale televisiewereld? Een gesproken column.

16.10-17.30 Nieuwe rondes, nieuwe plannen

Het digitale televisielandschap in Nederland ontwikkelt zich snel. De combinatie van internet en televisiewereld komt dichterbij, er zijn meer aanbieders en meer netwerken, en dat biedt nieuwe spelers interessante mogelijkheden. Korte presentaties en panelgesprek met o.a.:

17.30-19.00 Borrel en bezoek aan demo’s

Drop-inn bij Syntens
Tijdens dit Cross Media Café bieden wij u de mogelijkheid om in gesprek te gaan met adviseurs van Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. Juist in deze tijd kunt u de crisis gebruiken als kans voor uw bedrijf. Wat dacht u ervan om weer eens kritisch naar uw kansen in de markt te kijken of uw financiële zaken onder de loep te nemen. Vragen op dit gebied kunt u meteen stellen aan het team van aanwezige Syntens-adviseurs. Ze zijn te vinden in de lounge naast Studio 31 gedurende de hele middag.

Deelname is zoals altijd gratis, na inschrijving. Klik hier voor een routebeschrijving naar Studio 31.

Heeft u een tip, bent u de spreker die wij nog zoeken of wilt u meer informatie? Mail dan naar events@immovator.nl .

DE CROSS MEDIA CAFES ZIJN MEDE GEFINANCIERD MET STEUN VAN HET EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING VAN DE EUROPESE COMMISSIE. Zie Cross Media Expertisecentrum.