27 januari 2009

Creativity Means Business

Datum & tijd

2009-01-27 13:00:00

Op 27 januari vindt op de Hogeschool Utrecht het symposium 'Creativity Means Business' plaats. In het symposium worden drie perspectieven op creativiteit en innovatie samengebracht: Service Design, Cross Media en Webmarketing 2.0. Het symposium bestaat uit twee plenaire delen, workshops, een informatiemarkt en borrel.

Er zijn 3 keynote sprekers die elk een der sectoren beslaan:

  • James Samperi, (senior designer & project manager, Engine, UK) over Service Design.
  • Ruud Hendriks (radio en televisieondernemer) over Media Innovatie.
  • Walter Amerika (initiatiefnemer The Creative Industry Bank) over de innovatieve kracht Creatieve Industrie.

Tussen de twee plenaire delen van het symposium hebben workshops plaats onder leiding van de drie lectoren. Tevens worden aan het eind van deze workshops oplossingen gepresenteerd van innovatievragen vanuit het bedrijfsleven (respectievelijk ProRail, KRO en Achmea), waarmee creatieven samen met docenten en studenten van Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan de slag zijn geweest, speciaal ten behoeve van het symposium. Creatieven worden uitgenodigd op de casussen die op de website worden gepubliceerd te reageren - goede suggesties zullen zo mogelijk door de inzender worden gepresenteerd  tijdens het symposium.

Na afloop van het tweede plenaire deel is er aan het eind van de middag een informatiemarkt met demonstraties vanuit de creatieve sector en een netwerkborrel.

Het symposium wordt gehouden in het kader van het project 'Connecting Creativity'. Dit is een project waarin de creatieve en innovatieve kracht van de drie faculteiten bij elkaar komt. 'Creativity Means Business' wordt georganiseerd in samenwerking met Task Force Innovatie, Creative Cities Amsterdam Area en iMMovator Cross Media Network.

Het symposium vindt plaats in de middag van 27 januari in de faculteit van Economie & Management van de Hogeschool Utrecht. Inschrijving is, na aanmelding via de website, gratis. Meer informatie is te vinden in het persbericht .