22 oktober 2014

DRIVE, het Design Research & Innovation Festival

Tickets €0,-

Datum & tijd

2014-10-22 08:00:00

Natlab, Eindhoven

Op 22 en 23 oktober wordt tijdens de Dutch Design Week voor het eerst DRIVE, het Design Research & Innovation Festival voor de creatieve industrie georganiseerd. Het festival biedt een podium voor presentaties van zes verschillende programma’s over Research & Innovatie in Nederland. Er wordt gekeken naar de manier waarop de creatieve industrie complexe uitdagingen aanpakt en bijdraagt aan maatschappelijke innovaties. Het gaat hierbij ook om uw visie en mening!  Een must-visit om bij te dragen aan de toekomstplannen van CLICKNL. 

Afgelopen periode is hard gewerkt aan het uitwerken van crossoverkansen voor de creatieve industrie. Kwartiermakers Yolanda Gagliardi en Freek van ’t Ooster presenteren Create Health en Create Energy. Ook zijn er paralleltracks voor samenwerkingskansen met de maakindustrie (Smart Industry) en cultuur (Smart Culture). Wilt u hier meer van weten en aan bijdragen, kom dan naar deze bijzondere crossovermiddag!

DRIVE brengt ontwerpers, wetenschappers, bedrijven en overheid samen in Eindhoven. Het festival laat zien hoe onderzoek binnen de creatieve industrie complexe uitdagingen aanpakt en bijdraagt aan maatschappelijke innovaties. Uw aanwezigheid en input is daarbij van grote waarde! Registreer daarom nu en wees deelgenoot en co-creator van de toekomstplannen voor innovatie in Nederland voor de designsector! DRIVE is Engelstalig en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Programma DRIVE

Woensdag, 22 Oktober

10.00 – 13.00   Business Innovation - over nieuwe business modellen in de creatieve industrie

14.00 – 17.00   : De crossoversessies: kansen voor de creatieve industrie in andere sectoren

De nieuwe Crossover Works #3 publicatie, met inspirerende crossover projecten, wordt ook op 22 oktober gepresenteerd; deelnemers ontvangen een exemplaar.

Donderdag 23 Oktober
13.30 – 16.30   CRISP Design Review Sessions 7: Design Research for Wellbeing: een College-caroussel

Extra's|
Vergeet niet de ‘Mind the Step’ tentoonstelling te bezoeken in het Klokgebouw, met recente onderzoeks- en innovatieprojecten.
Daarnaast orgaiseert programmapartner KvK op 22 oktober een bustour voor ondernemers uit Oost Nederland naar DRIVE en de DDW.

Meer informatie en inschrijven
Houd de website van DRIVE in de gaten waar in de komende weken meer over de invulling van het programma bekend wordt gemaakt. Hier kunt u zich ook aanmelden voor een (of meer!) van de programmaonderdelen.