7 juni 2017

Clinic Bescherm uw digitale innovaties

Tickets Gratis

Datum & tijd

2017-06-07 11:00:00

Kamer van Koophandel Amsterdam

De creatieve industrie is een van de snelst groeiende sectoren in ons land. Maar kun je binnen deze sector software nou wel of niet met een octrooi beschermen? Van wie zijn de gegevens in een databank eigenlijk: de opdrachtgever of de designer? En hoe kan je computerprogramma's, (gaming)apps, big data, algoritmes, smart systems en internet of things het best beschermen?

Praktijkvoorbeeld

Sowebuild vroeg geen octrooi aan op de community software die het bedrijf ontwikkelt. Gemiste kans of slimme zet? Sander Willems, co-founder van Sowebuild, legt het uit in een filmpje.

Gratis clinic

Met de opkomst van digitale innovaties, ook in de creatieve sector, nemen de vragen over de bescherming ervan toe. Octrooicentrum Nederland organiseert daarom op woensdag 7 juni een gratis clinic over intellectueel eigendom en digitale innovaties.

Jaag jij innovatie aan met uw creatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, maar wil je meer weten over uw IE-rechten? Kom dan naar dezeclinic!

Programma

13.00 - 13.30 uur    Inlooplunch
13.30 - 14.00 uur    Energizer met Bas Westerweel: digitale innovaties uit regio Amsterdam
14.00 - 14.45 uur    Eerste clinicronde van Octrooicentrum Nederland
14.45 - 15.30 uur    Tweede clinicronde van Octrooicentrum Nederland
15.30 - 15.45 uur    Wrap up: best practice van ondernemers en specialisten
15.45 - 17.00 uur    Netwerkborrel

Clinics

De clinics zijn een mix van inhoudelijke expertise van Octrooicentrum Nederland en praktijkervaringen van ondernemers en specialisten. Je kunt 2 van de volgende 4 clinics bijwonen:

  • Digitale innovaties beschermen? Doe de quickscan. Hoe is jouw digitale innovatie te beschermen? Met deze quickscan krijg je een introductie in veelvoorkomende beschermingsvormen zoals auteursrecht, octrooien, bedrijfsgeheimen en databankenrecht. Daarnaast spreekt expert Ronald Jansen van Innovation-Circle over de rol van intellectueel eigendom bij open innovatie.
  • Auteursrecht of octrooi op software? Wanneer is software te beschermen met een octrooi en wanneer is alleen auteursrecht handiger? Omdat er veel misverstanden over zijn, behandelt deze workshop de criteria hiervoor. Als praktijkvoorbeeld beschrijft Peter Philippens van Ideatics zijn ervaringen met een softwareoctrooi.
  • Slim verdienen aan digitale innovatie. Octrooien vragen vaak om flinke investeringen. Daarom is het belangrijk om strategische keuzes te maken, zeker bij digitale innovaties. Bij deze strategische overwegingen komen niet alleen octrooien aan bod, maar ook andere beschermingsvormen. Beschermen, geheimhouden of juist vrijgeven: wat past bij jouw innovatie en bij jouw bedrijf?
  • Masterclass softwarepatenten. Wil je verdiepende kennis over het octrooieren van software? 2 gespecialiseerde octrooigemachtigden vertellen over het technisch effect en de grenzen bij het octrooieren van software. Daarnaast is er kort de gelegenheid om voor te leggen of uw type ICT-uitvinding te beschermen is met een octrooi.

Deelnemen

Geef je op voor de bijeenkomst en 2 clinics. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met de Publieksvoorlichting van Octrooicentrum Nederland: per e-mail via octrooien@rvo.nl of telefonisch op nummer 088 602 6660.