12 maart 2017

Nederland neemt SXSW over met New Dutch Wave!

Datum & tijd

2017-03-12 08:00:00

Het toonaangevende festival South by South West (SXSW) kleurt volgend jaar nog een beetje meer oranje. In Austin wordt op 12 maart 2017 “New Dutch Wave” gelanceerd, wat o.a. bestaat uit ‘Take Over House’ waar de Nederlandse creatieve Industrie een eigen podium krijgt. Het ‘Take Over House’ is een aanvulling op de reguliere deelname van Nederlandse partijen aan SXSW. Startup Envoy ZKH Prins Constantijn zal het Take Over House op het festivalterrein op 12 maart openen. Van 12 tot en met 16 maart is er ruim baan voor Nederlandse interactieve media, film en muziek.

Het nieuwe publiek-private initiatief is het resultaat van intensieve samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Washington, de Nederlandse zakelijke vertegenwoordiging in Houston (NBSO), StartupDelta, Topsector Creatieve Industrie, Buma Cultuur en de gemeentes Amsterdam en Rotterdam. Overheidsdeelname is gericht op een gezamenlijke aanpak om Nederland als geheel te presenteren en een impuls te geven aan het Nederlands bedrijfsleven. Het nieuwe consortium “New Dutch Wave” van Corrino Media Group, Wink en Enterprise Summit heeft een strategie ontwikkeld om Nederlandse creatieve ondernemers en artiesten nog meer in de spotlights te krijgen op SXSW.

“New Dutch Wave” is zowel een fysieke ontmoetingsplek, een showcase-paviljoen, als een online meeting point; een platform voor toonaangevende creatieve bedrijven. Het benadrukt de top-tien-positie van Nederland als creatief land en de kracht van de verschillende “creative cities”. Daarnaast is in Austin een “Take Over House” waar gedurende het festival ruimte is voor Nederlandse muziek, meet-ups, startup pitches, kunstprojecten, lezingen, panels en netwerkbijeenkomsten. De Nederlandse ambassade in Washington steunt het programma van harte: van de ruim 740.000 banen die in de VS gecreëerd zijn dankzij Nederlandse initiatieven, zitten de meeste in Texas (86.000). “New Dutch Wave” is een initiatief waar iMMovator bij betrokken is om de creatieve en tech industrie goed op de kaart te zetten tijdens SXSW.

SXSW (10 tot en met 19 maart 2017) is een jaarlijks festival in Austin, Texas op het snijvlak van interactieve media, film en muziek. Op ruim honderd podia treden meer dan 2000 artiesten op uit meer dan vijftig landen. Sinds 1987 heeft SXSW wereldsterren ontvangen onder wie Bruce Springsteen, Prince, Jay-Z en Pharrell. In de editie van 2016 heeft president Barack Obama op het festival een toespraak gehouden. Het onderstreept het groeiende belang van SXSW als mondiaal fenomeen. 

In de komende maanden zijn er sponsorsessies ten behoeve van de financiering van de activiteiten (o.m. op 14 en 15 december 2016). Naast activiteiten op de SXSW Trade Show en in het “Take Over House” worden ook innovatievouchers toegekend aan Nederlandse deelnemers die zich presenteren op het SXSW-hoofdprogramma. Klik hier voor registratie: http://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/vouchers_sxsw_2017/

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Wink 

Nina Cetinic  
+31641631263
nina@welcometowink.com