27 november 2013

CLICKNL inspiratie event 2013

Datum & tijd

2013-11-27 13:00:00

Op 27 november viert CLICKNL de innovatieve kracht van de creatieve industrie. Tijdens een gevarieerd programma rondom het thema Health, maakt u kennis met de rol van de creatieve industrie bij de ontwikkeling van een gezondere leef-, werk-, en woonomgeving.

Het CLICKNL Inspiratie Event vindt plaats in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De middag begint met een plenaire bijeenkomst waar  een internationaal aansprekende keynote speaker zijn visie geeft op het thema Health. We zullen binnenkort bekendmaken wie dat is.

Hierna worden er een aantal prikkelende casus gepresenteerd, waaronder het recent gestarte landelijke stimuleringsprogramma ‘Growing Games’. Dit programma laat zien dat –sector overschrijdende- samenwerkingen tot bijzondere resultaten leiden. U maakt kennis met een aantal voorbeelden waarbij gaming wordt toegepast in de Health-sector.

In Het Nieuwe Instituut zelf zijn inspirerende voorbeelden van de innovatieve kracht van architectuur, design en e-cultuur te zien, die u zult tegenkomen tijdens de10 breakout-sessies, die in 2 rondes door het gehele gebouw plaatsvinden. Aan de hand van een specifiek project leiden medewerkers van Het Nieuwe Instituut de sessies in, waarna in samenwerking met de CLICKNL netwerken een groepsgesprek ontstaat over een van de aansluitende CLICKNL thema’s-, aanvragen of onderwerpen.

De thema’s van de breakout-sessies zijn:
1. De gezonde mens
2. Biodesign; Biotechnology and Urban Planning
3. HOT100: transdisciplinaire praktijk
4. Revitalisatie Museumwoning Sonneveld/Richard Hutten
5. Modekern
6. Design en future retail
7. Smart City & China
8. Het digitale huis
9. Materialen
10. DISH_Digital Strategies for Heritage

In de tweede ronde van deze laatste breakout zal het Centraal Museum Utrecht een presentatie geven over de Europeana Fashion portal.

De registratie voor deze inspirerende middag is vanaf nu geopend!
Je kan je hier aanmelden. Deelname is kosteloos.

De inschrijving wordt op basis van first come, first serve verwerkt.