XR in Toerisme en recreatie
24 oktober 2018

VR en AR en cultureel erfgoed: Nieuwe manieren om erfgoed te ontdekken

Tickets Vanaf 50 euro

Datum & tijd

Woensdag 24 oktober van 11:30-12:30

Het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival (DRIVE) staat weer op de agenda. Op woensdag 24 en donderdag 25 oktober, tijdens de Dutch Design Week, neemt DRIVE het Natlab in Eindhoven over.

DRIVE, de perfecte plek voor creatieve professionals en onderzoekers

Het programma bestaat uit ruim 30 interactieve sessies met aandacht voor onderzoek, ontwikkelingen en innovaties. Op het programma staan onderwerpen als de toekomst van gezondheidszorg, Virtual Reality in erfgoed en circular design. Daarom is het de perfecte plek voor creatieve professionals en onderzoekers om elkaar te ontmoeten.

Fiedlab Virtual Worlds @ DRIVE

Op woensdag 24 oktober organiseren we vanuit het Fieldlab Virtual Worlds een sessie waarin volop aandacht is voor de succesverhalen van AR en VR in cultureel erfgoed. Hoe kunnen de verhalen van cultureel erfgoedinstellingen met behulp van de nieuwste technieken het publiek bereiken? Ook zal er aandacht zijn voor de ‘hoe’ en ‘waarom’ deze nieuwe technieken kunnen helpen met het verleden levend houden. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is nieuwe technologie en verhalen vertellen.

DRIVE is op woensdag 24 en donderdag 25 oktober in het Natlab. Het Natlab bevindt zich op industrieel erfgoed Strijp-S, het creatief en cultureel hart van Eindhoven. De interactieve sessie over AR en VR in erfgoed is op woensdag 24 oktober van 11:30-12:30 in zaal 2.

Kaartjes en meer informatie over het programma zijn hier te vinden.