24 maart 2010

AV netwerkbijeenkomst Brabant: Film meets Business

Datum & tijd

2010-03-24 14:00:00

Voorafgaand aan de opening van het internationaal FilmFestival Breda op woensdag 24 maart vindt de 3e AV-netwerkbijeenkomst 'Film meets business plaats'. Raak geïnspireerd door de inzichten, denkwijzen en producties vanuit de recente praktijk en uit uw eigen omgeving. Ontmoet creatieve makers. Ontmoet opdrachtgevers die met hun tijd meewillen. En vooral: vind zelf de kansen voor uw dagelijkse praktijk.

Waarom dit event?
Film is al lang niet meer een medium dat is voorbehouden voor het grote doek. En dat geldt nog sterker voor de makers. Filmmakers leren als geen ander hoe een boodschap in beelden verteld kan worden op een manier dat het de toeschouwer raakt, boeit, verrast en meesleept. Tegelijkertijd zien we dat het denken over toepassingen van film en video in marketing en communicatie een vlucht neemt. Vaak nog gedacht vanuit de commercial/reclamefilm van 30 seconden. Internet heeft de toepassingsmogelijkheden verruimd. Mobiel internet is bezig met een razendsnelle opkomst. Virale campagnes veroveren de aandacht. En gebruikers creëren inmiddels zelf. Soms met verrassend resultaat. Film meets business brengt beide werelden met elkaar in contact te brengen.

Voor wie?
Een evenement voor de maker met gevoel voor commercie, voor marketeers en communicatie-mensen die met hun tijd mee gaan, voor de creatieveling die zijn vak breed wil uitoefenen en voor de ondernemer met een neus voor innovatie.

Wat mag u verwachten?
Tijdens Film meets Business werpen sprekende praktijkvoorbeelden een inspirerende blik op de toekomst van commerciële film. Aangevuld door de kennis van ervaren ondernemers vertellen makers en opdrachtgevers hoe hun productie tot stand is gekomen en hoe creatief denken heeft geleid tot een onderscheidende productie met bijbehorend effect, anders dan dat we van een standaard-commercial gewend zijn. Niet alleen de film, maar ook de samenhang met andere uitingen, de inzet van nieuwe media en alternatieve distributiekanalen en nieuwe doelgroepen worden belicht.

Aanmelden?

Aanmelden kan via www.filmfestivalbreda.com/filmmeetsbusiness. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan 'Film meets business'. Ook is er de mogelijkheid om aansluitend de opening van het Filmfestival bij te wonen. U kunt dat aangeven bij uw aanmelding.