10 oktober 2011

AIM organiseert bijeenkomst over Sillicon Valley

Datum & tijd

2011-10-10 16:00:00

Russell Hancock, CEO en president van het Joint Venture Silicon Valley Network, brengt een bezoek aan de Amsterdamse Innovatie Motor. Silicon Valley mag zich de meest succesvolle economische high-tech regio noemen. Wat maakt Silicon Valley nou zo succesvol? En welke rol spelen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden hierin? Hancock geeft 10 oktober in het high-tech science center van Amsterdam (NEMO) antwoord op al deze (en uw) vragen.

Programma
• 15.00 uur - inloop
• 15.30 uur - welkomswoord door Joke van Antwerpen, directeur Amsterdamse Innovatie Motor
• 15.40 uur - opening door Age Fluitman, directeur Kamer van Koophandel Amsterdam, lid Economic Development Board Amsterdam (EDBA) en bestuurslid AIM. De EDBA is opgericht met als doel de Amsterdamse Metropoolregio economisch te versterken. In de Board zijn belangrijke beslissers vertegenwoordigd vanuit overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Meer dan ooit kunnen de acties en investeringen van bedrijven, kennisinstellingen en overheden door bundeling in clusters elkaar versterken.
• 15.50 uur - keynote Russell Hancock, president & CEO Joint Venture: Sillicon Valley Network
• 16.30 uur - discussie, gelegenheid tot stellen van vragen
• 17.00 uur - netwerkborrel

Joint Venture Silicon Valley Network
Sillicon Valley is een hightech-industrie gebied in Californie, Waar veel bekende bedrijven gevestigd zijn, zoals Apple, Ebay en Google Inc. Het is een populair gebied voor hoogopgeleide technici uit de hele wereld werken. Het Joint Venture Silicon Valley Network is een onafhankelijke denktank in Silicon Valley, met leden uit de industrie, wetenschap en overheid. Russell Hancock staat bekend als communitybouwer, social entrepreneur en visionair leider. Onder zijn leiding is Joint Venture verviervoudigd in omvang en is er een 50-koppige Advisory Board opgezet met de meest vooraanstaande figuren uit de Silicon Valley economie: burgemeesters, voorzitters van universiteiten en CEO's van onder meer Google en Facebook.

Projecten van het Joint Venture Silicon Valley Network boeken aantoonbare resultaten en Hancock heeft de jaarlijkse 'State of the Valley' opgericht. Tijdens deze meeting komen ruim 1.500 invloedrijke mensen bij elkaar om te spreken over de ontwikkelingen en kansen voor de toekomst. Rode draad is de Joint Venture Silicon Valley Index, een jaarlijks onderzoek dat alle aspecten van deze ontwikkeling blootlegt en aandacht geniet vanuit de gehele wereld.
Voor meer informatie over deze bijeenkomst en aanmelden bezoekt u de website van AIM.