7 mei 2013

Workshop Internet of Things – Amsterdam

Datum & tijd

2013-05-07 15:30:00

Businesskansen voor het mkb in een connected wereld
Het ‘Internet of Things’ is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en de mens uit te wisselen. De sensoren in deze ‘dingen’ zijn hun zintuigen die data genereren over hun toestand en de wereld om hun heen. Deze data vormt de basis voor interessante mogelijkheden voor verbeterde of nieuwe productfuncties, additionele diensten en nieuwe business modellen.

In deze workshop krijgt u een uitgebreide introductie over de visie ‘Internet of Things’ en de business kansen die het het mkb biedt.

Bijna overal is er connectiviteit en clouddiensten maken robuuste dataopslag en rekenkracht toegankelijker. Ontwikkelingen op het gebied van batterij- en sensortechnologie gaan enorm snel en worden bovendien steeds goedkoper. Technologisch is er dus veel mogelijk. Echter het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve ‘smart’ en ‘connected’ business concepten die écht waarde toevoegen, is complex. Nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe kennis uit verschillende disciplines is nodig. En wellicht het belangrijkste: het vereist een nieuwe manier van kijken naar uw eigen business, waarbij het genereren van nieuwe, waardevolle data centraal staat. Met het verkrijgen van data over bijvoorbeeld het gedrag van uw klant kunt u uw klant nóg beter bedienen en zelf latente behoeften achterhalen. Zo kan het ook waardevolle input zijn voor volgende product- en/of dienstontwikkelingen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw bedrijf en welke concrete kansen biedt het? In deze workshop ontdekt u hierover meer.

Programma
14.00 Inloop
14:30 Introductie over ‘Internet of Things’ (IoT) – Joris Castermans, Syntens Innovatiecentrum
15:45 Pauze
16.15 Aan de slag met IoT
17.00 Plenaire terugkoppeling en aanbod vervolg
17.30 Afsluiting

Doel workshop: verkennen van de business kansen die het ‘Internet of Things’ uw bedrijf biedt
Voor wie: primaire doelgroep zijn mkb bedrijven uit alle sectoren die zelf producten (laten) ontwikkelen en vermarkten en die kansen zien in het met sensor- en communicatietechnologie uitrusten ervan om zo nieuwe productfuncties en additionele diensten te realiseren. Nadrukkelijk zijn ook bedrijven uit de creatieve industrie en elektronicaontwikkelaars welkom om gezamenlijk kansen te verkennen.
Locatie: Syntens, de Ruyterkade 5, Amsterdam
Aanmelding: klik hier voor aanmelding (Deelname is kosteloos)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Syntens innovatieadviseur
Joris Castermans via 06-51234840 of joris.castermans@syntens.nl.