13 april 2007

Workshop Gaming, trends en ontwikkelingen

Datum & tijd

2007-04-13 14:30:00

Op vrijdag 13 april van 13.30 tot 18.00 uur organiseren stichting iMMovator Cross Media Network en het Leerbedrijf MP4.5 de innovatie workshop "Gaming, trends en ontwikkelingen" onder leiding van gameconsultant Jurriaan van Rijswijk. De workshop is gratis en Inschrijven kan nog steeds. Hou wel rekening met een beperkt aantal beschikbare plaatsen.

Games en gametechnologie zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de entertainment sector. De game doet ook steeds vaker zijn intrede binnen organisaties in de vorm van bedrijfssimulaties- en trainingen. Tijdens deze workshop zullen verschillende voorbeelden gegeven worden van games en managementsimulaties binnen het onderwijs, de zorg en MKB-organisaties. Want: gaming is serious business geworden.

Wat kan serious gaming voor u of uw organisatie betekenen? De workshop Gaming, trends en ontwikkelingen informeert u over de uitgebreide mogelijkheden van gametechnologie en de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Tijdens de workshop staan de volgende thema's centraal:
- Wat is de stand van zaken m.b.t. serious gaming?
- Wat zijn de mogelijkheden van serious gaming?
- Wat zijn de voordelen van serious gaming?
- Wat zijn concrete, succesvolle cases op het gebied van serious en minder serious gaming?
- Wie kan mij helpen?

Tijdens de workshop zal Jurriaan van Rijswijk zijn visie geven op het gebied van gaming en serious gaming. Studenten van het Leerbedrijf MP4.5 zullen presentaties geven van de door hun uitgevoerde gaming projecten waarna de projecten besproken zullen worden aan de hand van concept, technologische architectuur, organisatie en financiële aspecten. De workshop zal eindigen met een plenaire discussie over gaming en de invloed op uw eigen organisatie. Na afloop van de workshop zal er een borrel zijn.

Programma
13.30 Ontvangst
13.50 Introductie - Michiel Stevens, iMMovator
14.00 Gaming, historie, trends en ontwikkelingen - Jurriaan van Rijswijk, o.a. Gameconsultant voor Nederland Breedbandland, de RAI (als medeorganisator van Trends Valley tijdens TINE) en Digital Port
15.00 Projectpresentaties door studenten van het iMMovator Leerbedrijf MP4.5. Hierbij zullen ze in gaan op het innovatieve karakter van hun project, de techniek, de markt en de mogelijkheden naar de toekomst.
16.00 Pauze
16.15 Vervolg presentaties
17.00 Plenaire discussie met studenten, ondernemers en de experts over Gaming en cross media
17.30 Borrel
18.00 Einde

Zoals gezegd is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reageer daarom snel. Aanmelden kan bij Michiel Stevens (michiel.stevens@immovator.nl).