1 september 2011

TNO-iMMovator bijeenkomst: Connected TV: Kansen voor innovatieve bedrijven met nieuwe diensten

Datum & tijd

2011-09-01 15:00:00

IMMovator en TNO organiseren op donderdagmiddag 1 september een bijeenkomst over de laatste ontwikkeling op televisiegebied: Connected TV. Hierbij brengen we deze nieuwe markt in kaart en kijken we hoe we de uitrol van diensten rondom Connected TV kunnen versnellen. MKB bedrijven die diensten ontwikkelen lopen namelijk dikwijls tegen barrières aan bij het leveren van deze diensten en bij de ontwikkeling van hun businesscase. Samen met hen gaan we op zoek naar passende oplossingen.

Connected TV biedt nieuwe mogelijkheden: het verrijken van TV-diensten met gepersonaliseerde achtergrond informatie, Video on Demand diensten, combinaties met verschillende schermen (tweede of derde scherm) of nieuwe gaming concepten. Naast mogelijkheden voor de media-sector kunnen ook andere toepassingen de TV bereiken zoals zorg- of energietoepassingen. Dit betekent allerlei mogelijkheden voor innovatieve (kleine of middelgrote) bedrijven.  
 
Kleine, innovatieve bedrijven die diensten willen leveren op de Connected TV, zoals hyperlokale media of diensten in andere sectoren zoals, zorg, onderwijs en user-generated diensten lopen tegen allerlei barrières aan. Deze barrières zorgen ervoor dat het lastig is om de gewenste diensten te leveren met een kloppende business case. TNO en IMMovator gaan samen met bedrijven de barrières in kaart brengen en gezamenlijk oplossingen zoeken. Door samen op te trekken met TNO en iMMovator kunnen bedrijven van elkaar leren en de uitrol van hun nieuwe diensten versnellen.
 
Presentatiemiddag Kansen Connected TV 1 september
Als eerste stap organiseren TNO en iMMovator op 1 september een interactieve presentatiemiddag voor bedrijven. Deze middag is vooral van belang voor innovatieve bedrijven die diensten willen leveren op de Connected TV en willen weten wat nu de stand van zaken is op op het gebied van de techniek, markt en ontwikkelingen rondom Connected TV's. Mocht je al onderwerpen hebben die je wilt aanpakken of oplossen, neem deze dan mee naar de middag.
 
De deelnemers aan de middag worden uitgedaagd om bij te dragen met concrete cases, issues en uitdagingen die zij zien bij de distributie van hun content en diensten op de connected TV en die ze willen oplossen. Het doel van de middag is om twee cases te selecteren, met daarbij een groep deelnemers, die relevant en nuttig zijn om in de periode na de zomer (oktober – december) praktisch op te lossen.

De presentatiemiddag staat voor iedereen open, los van deelname aan het vervolg. iMMovatorleden kunnen zich hieronder gratis inschrijven.
 
Voorlopig programma
14:00 – 15:00   overzicht techniek, markt en ontwikkelingen rondom Connected TV door TNO
15:00 – 15:15   Discussie
15:15 – 15:30   coffeebreak (tevens moment waarop mensen die niet willen deelnemen aan de workshop kunnen afhaken)
15:30 – 16.00 Presentatie van de cases en clustering van de cases
16.00 – 16.30 opbreken in groepen voor verder uitdiepen cases
16:30 – 17:00   plenaire terugkoppeling, cases selecteren en vervolgafspraken
17.00 Borrel

Locatie: Villa Heideheuvel, Media Academie, Media Park Hilversum
Maximaal aantal inschrijvingen: 80

Let op: de inschrijving is gesloten omdat het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Wilt u toch graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Stuur uw gegevens naar marlies.hakvoort@immovator.nl om op de reservelijst te komen. Indien mensen zich afmelden voor de bijeenkomst dan nemen wij contact met u op.