30 november 2017

Thingcon Amsterdam

Datum & tijd

2017-11-30 08:00:00

Volkshotel Amsterdam

ThingsCon Amsterdam, 30 november/1 december

ThingsCon Amsterdam, dé ontmoetingsplek voor de internationale IoT (Internet of Things) makers en ontwerpers, vindt dit jaar plaats op donderdag 30 november en vrijdag 1 december in Volkshotel Amsterdam.

Voor de vierde keer zullen ongeveer 350 bezoekers de laatste stand van technologie en methodes bespreken, met daarbij bijzondere aandacht voor het een respectvol en mensgericht Internet of Things. Van gadgets naar naar IoT producten die écht waarde toevoegen aan ons leven, en een ontwerppraktijk die rekening houdt met privacy en duurzaamheid. De ethiek van het IoT ontwerpproces is Iets dat steeds belangrijker wordt nu de verbonden wereld de standaard is geworden, en het aantal IoT produkten en diensten heel snel groeit.

Vrijkaarten

We hebben van CLICKNL vrijkaarten ontvangen voor het congres in het Volkshotel Amsterdam die we mogen weggeven aan leden van ons netwerk! Met dit ticket kun je het congres bezoeken. Wil je in aanmerking komen voor een van vrijkaarten? Schrijf je dan in via het formulier.

Tickets kunnen met 20% korting gekocht worden met de volgende code: TCAMS17_data4media. 

Sprekers

Sprekers zijn onder andere: Scott Jenson van het Google’s Physical Web ProgramJasmina Tešanović die samen met Bruce Sterling Casa Jasmina runt in Turijn, IoT ondernemer Alexandra Deschamps-Sonsino (Designswarm) en onderzoeker en ontwerper Tobias Revell, Ugo Vallauri (The Restart Project), Iohanna Nicenboim (TU Delft), Nazli Cila (Digital Life Centre) en Bas van Abel (Fairphone).

 Daarnaast zijn er meer dan 25 interactieve sessies om uit te kiezen, van praktische workshops tot discussiebijeenkomsten met onderwerpen als Things as Citizens, Ethics for Designers, The city and the smart citizen, Design for AI in Things, Understanding Circular Design, Products as agents, The Battle of IoT Cards, Manufacturing IoT, Understanding GDPR for things, Democracy by design en veel meer. Ook zal de populaire ‘’Connectiklaas’’ workshop plaatsvinden, waarbij deelnemers een Sinterklaassurprise bouwen met IoT technologie. Het volledige programma is te vinden op de website.

De deelname kosten zijn bij inschrijving voor 1 november 200 Euro voor twee dagen. Speciale korting is mogelijk voor groepen als onderdeel van het supporterspakket.

ThingsCon Talents

Een bijzondere nieuwe toevoeging aan het programma is ThingsCon Talents. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, TU Delft en Avans Hogeschool, biedt ThingsCon studenten met bijzondere IoT projecten en ontwerpen de kans om hun werk te tonen op 30 november. Daarnaast wordt er een challenge georganiseerd: studenten werken de hele dag aan een concept voor de hotelkamer van de toekomst. Ze ontwikkelen een concept, krijgen feedback van de ThingsCon Fellows en sprekers, en zetten een werkend prototype in elkaar. Aan het eind van de dag worden de eindresultaten gepresenteerd in de kamers van het Volkshotel, en in een spannende finale. Voor meer informatie zie ThingsCon Talents.