17 november 2017

TEDxAmsterdam 2017

Datum & tijd

2017-11-17 08:00:00

Stadsschouwburg Theater

Op vrijdag 17 november staat de Stadsschouwburg Amsterdam weer in het teken van de negende editie van TEDxAmsterdam. Het thema is dit jaar One Step Beyond en alle TED Talks zijn gelieerd aan de onderwerpen Human, Intelligence of Nature. De middag wordt afgesloten met de uitreiking van de TEDxAmsterdam Award.  

Actueel thema: One Step Beyond

Slechts één stap verder dan de natuur, mens en technologie zoals we die nu kennen en je komt in een hele andere wereld. TEDxAmsterdam wil een tipje van de sluier van die wereld oplichten en de bezoekers kennis laten maken met wat er mogelijk is. Iedereen kan die ene stap maken en onderdeel zijn van de veranderingen in de wereld en daar zelf een actieve bijdrage aan leveren.

De verhalen die TEDxAmsterdam sprekers brengen zijn typisch voor deze veranderingen en ronduit inspirerend. Een kleine greep uit de TED Talks die op het programma staan:

Laurent Haug is een Zwitserse ondernemer met een financiële achtergrond, die Fortune 500 bedrijven en startups helpt bij de mogelijkheden en uitdagingen die de digitale revolutie met zich mee brengt. Volgens Haug zien we door de heterogeniteit soms niet alle krachten die ervoor zorgen dat de wereld socialer kan worden.

Ermi van Oers is een Nederlandse product designer die met haar Living light projecten focust op de connectie tussen mens, natuur en technologie: “De natuur kent zo veel slimme oplossingen. Ik wil mensen inspireren met de potentiele kracht die schuilt in natuurlijke processen.”

De complete sprekerslijst is te vinden op de website.

TEDxAmsterdam Award

Uit dertig inzendingen met ideeën voor een wereld en het leven One Step Beyond zijn de vijf beste gekozen die tijdens TEDxAmsterdam worden beoordeeld door een vakjury. De winnaar gaat naar huis met de TEDxAmsterdam Award.

Inschrijven

TEDxAmsterdam vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam op vrijdagmiddag 17 november. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk omdat het event reeds is uitverkocht, maar de TED Talks zijn na het event terug te zien op www.youtube.com/user/tedxams/.