3 februari 2016

Technology Update: Better pixels, effect of image quality on immersiveness

Datum & tijd

2016-02-03 08:30:00

SWITCH

In samenwerking met het Media Park start iMMovator dit jaar weer met een nieuwe reeks Technology Updates, in het kader van de Hilversum Media Campus. Op 11 december presenteerde Egon Verharen een overzicht van de belangrijkste thema’s in de Update Future of broadcast according to EBU. In deze nieuwe technology update gaan we dieper in op het effect van beeldkwaliteit op de gebruikerservaring rond het thema “Better pixels”.

Onze gast is de Franse onderzoeker Maryline Clare-Charrier van Orange Labs. Orange Labs loopt voorop met het in praktijk brengen van “better pixels” met veel praktijkervaringen in live TV-productie met UltraHD en HEVC, oa. rond Roland Garros. 


Bron: 'What is UHD-TV?'  http://www.4ever-project.com/ 

In deze Technology Update gaat zij uitgebreid in op de diverse technische facetten van UltraHD als resolution, high dynamic range (HDR), color space, wider color gamut (WCG), higher frame rates, bit depth, etc. en op de praktijkervaring bij LiveTVproductie met UltraHD en HEVC. Zij behandelt niet alleen de technische aspecten, maar vooral ook het effect van de verbeteringen op de gebruikerservaring op basis van haar onderzoek in de Europese projecten 4Ever en vervolgproject 4Ever2.

De tweede spreker van deze sessie is Jérôme Viéron van Ateme hij zal meer vertellen over HEVC (High Efficiency Video Coding). 

Voertaal: Engels

Schrijf je nu gratis in!

Over Maryline Clare-Charrier
Maryline Clare-Charrier werkt als projectleider aan de Franse 4EVER en 4EVER-2 Ultra HD-projecten. Maryline is gespecialiseerd in onderzoek naar videocodering en kwaliteitsbeoordeling. In 1989 is zij afgestudeerd aan de INSA ("Institut National des Sciences Appliquées"). Na 10 jaar ervaring op te hebben gedaan op het gebied van image coding op de Canon Research France, werd ze betrokken bij het JPEG2000 standaardisatie project en werd vervolgens benoemd als “Head of the French Delegation”. Ze begon in 2005 bij Orange Labs om te werken aan advanced video coding. Daar leidde ze het “3DLIVE” een project over live 3D TV technologieën.

Na dit project begon zij als projectleider van het samenwerkingsproject “4EVER” (For Enhanced Video ExpeRience) www.4ever-project.com  Dankzij het werk wat hierbij is gerealiseerd en het belang van UHD wereldwijd, heeft de Franse regering toestemming gegeven om het project nog 2 jaar voort te zetten. In de tweede fase van dit project wordt de nadruk gelegd op live tv-productie en distributie met HEVC technologie.

Over Jérôme Viéron
Jérôme Viéron ontving in 1999 de PhD graad in computerwetenschappen van de Rennes universiteit. Daarna ging hij aan de slag als Research Engineer op Advanced Video Coding bij Thomson R&D in Frankrijk. Hij was zeer actief in het H264/MPEG-4 standaardisatie proces. In 2007 begon hij als Senior Scientist bij het Video Processing and Perception lab van Technicolor R&I om nieuwe technologieën voor video coding te ontdekken. In 2011 kwam hij bij ATEME terecht als Advanced Research Manager. Hier is hij verantwoordelijk voor de Franse en Europese samenwerkingsprojecten op het gebied van R&D en werkt hij aan de nieuwe generatie video coding technologieën. Hij draag actief bij in het standaardisatie proces van HEVC (High Efficiency Video Coding) en is betrokken bij het 4EVER (For Enhanced Video ExpeRience) consortium dat zich richt op onderzoek, ontwikkeling en het bevorderen van een betere televisie-ervaring, met behulp van HEVC evenals Ultra HD.

Kom 3 februari naar de SWITCH op het Media Park en laat je (gratis) bijpraten over de laatste innovaties rondom beeldkwaliteit en de effecten hiervan op de gebruikerservaring!