29 mei 2015

Technologie en media komen samen tijdens Mediabites in VondelCS

Datum & tijd

2015-05-29 11:00:00

VondelCS

VondelCS, AVROTROS, MediaCollege Amsterdam en TV Academy organiseren op vrijdag 29 mei MediaBites, een evenement in VondelCS waar technologie en media samenkomen. Topsprekers, studenten en start-ups praten je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie in de media en entertainment.

In een wereld waar pixels de nieuwe bladzijden vormen vertellen gevestigde mediabedrijven tijdens MediaBites hoe zij gebruik maken van de nieuwste mediavormen. Naast sprekers als Jurian van der Meer (Endemol Beyond), Colin Ellis (LINDA.tv), Eric van Stade (AVROTROS), David Vink (SBS Broadcasting) en Barbara van Beukering (De Persgroep) zijn er workshops te volgen op het gebied van app development en games programmeren. Verschillende mediagerelateerde start-ups en studenten van het MediaCollege geven demo’s van de hard- en software waar zij op dit moment aan werken. Er is een VR-Bar waar je alles te weten kunt komen over virtual reality, van games tot speelfilms, om de toekomst van entertainment te zien door een Oculus Rift. Verder kan je in de Arcadehal je hart ophalen met de nieuwste game-concepten waarbij je meer dan alleen je handen nodig hebt en komen in de talkshows diverse onderwerpen aan bod die het publiek klaarstomen voor de toekomst. De dag en nacht voor MediaBites werken 3 groepen studenten aan 3 verschillende 24uurs-projecten op het gebied van gaming, film en app-development, die tijdens het evenement worden gepresenteerd.

Initiatiefnemer Joris Lam over het belang van MediaBites: “Er is niets dat zo snel verandert en waar zoveel mensen gebruik van maken als de media in de breedste zin van het woord. Tijdens MediaBites wil ik mensen een podium geven die conventies achter zich laten en de manier waarop content geconsumeerd wordt opnieuw uitvinden. De combinatie van grote sprekers en studenten is voor mij het belangrijkst omdat juist die twee groepen veel van elkaar kunnen leren.” 

Nieuwe technologieën en ideeën worden deze dag getest en getoond aan een breed publiek waarbij iedereen uitgedaagd wordt om mee te denken over de toekomst van media en de rol van technologie.

Het evenement vindt plaats op 29 mei van 13:00 tot 19:00 en is vrij toegankelijk.

Meer informatie en uitgebreid programma is te vinden op www.MediaBites.nl