10 maart 2021

Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT

Tickets 450,- (incl. btw)

Datum & tijd

10 maart 2021

Creëer meer impact met jouw verhaal en wordt een futureproof journalist!

In maart 2021 starten we met een nieuwe editie van het Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT. Tijdens dit vier maanden durende traject leren we je de nieuwste technologieën toe te passen, zodat je verhalen nog meer maatschappelijke impact opleveren.

Wat is IMPACT?

IMPACT staat voor Investigative Media Program And Coaching Talent. Door de globalisering van mediacontent, de enorme vlucht van ‘fake news’ en de ontwikkeling van steeds meer mediapltformen, worden er hoge eisen gesteld aan journalisten. Op welk medium komt je verhaal het beste tot zijn recht en hoe zorg je dat je je publiek meezuigt in de misstanden die je aan de kaak wilt stellen? Deze vragen zijn in het uitdijende medialandschap niet zo simpel meer.

Met dit programma willen we jonge onderzoeksjournalisten klaarstomen voor deze uitdagingen. In vier maanden tijd gaan we je uitgebreid kennis laten maken met de mogelijkheden van immersieve media en het gebruik van data bij onderzoek en de productie. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe jij in je vak en loopbaan staat, door middel van intervisie-bijeenkomsten en individuele loopbaancoaching.

Hiermee leveren wij breder inzetbare future proof onderzoeksjournalisten op, die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken, en daar kritische keuzes in kunnen maken, voldoende inzicht hebben in hun eigen functioneren en goed projectmatig kunnen werken.

Kijk voor informatie over het programma, voorgaande edities en een interview met een oud-deelnemer op deze pagina: Talentprogramma onderzoeksjournalistiek: IMPACT

Je kunt je hier aanmelden!

Studiebelasting

Het programma is naast je studie of werk te volgen. De gemiddelde weekbelasting is 8-10 uur. Naast de masterclasses en workshops is er ook een online leeromgeving met naslagwerken en korte opdrachten.

Duur en locatie

Het programma start in de week van 8 maart en eindigt begin juli. De bijeenkomsten zijn in principe op woensdagen.

We gaan er voor nu vanuit dat we in maart weer fysiek bijeen kunnenkomen op onze leslocatie op het Media Park in Hilversum. Uiteraard houden we ons hierbij aan alle maatregelen omtrent COVID-19.

Lesgeld

Het programma is onderdeel van de talentregeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en kost slechts 450 euro inclusief BTW per deelnemer. Betaling in termijnen is in overleg mogelijk.

Aanmelden

Voldoe je aan de criteria en wil je meedoen? Schrijf je dan snel in! De deadline is 22 februari en er kunnen minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers meedoen. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst, dus hoe eerder jij je aanmeldt, hoe meer kans je maakt om geselecteerd te worden!

Heb je nog vragen? Mail dan naar talent@mediaperspectives.nl

Je kunt je hier aanmelden!

 

Dit programma wordt gesubsidieerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

svdj