Talent

Talentprogramma onderzoeksjournalistiek

In maart bieden wij het IMPACT-programma aan voor onderzoeksjournalisten met maximaal 5 jaar werkervaring. IMPACT staat voor Investigative Media Program & Coaching Talent. Het doel van het vier maanden durend programma is om jonge journalisten kennis te laten maken met verschillende nieuwe technologieën, en hoe je onderzoeksjournalistiek kunt bedrijven op en met allerlei nieuwe storytelling-platformen.

Het programma bestaat uit twee vakinhoudelijke blokken: storytelling op nieuwe platformen, en het gebruik van nieuwe technologieën bij onderzoek en productie. Naast het aanbrengen van vakinhoudelijke kennis, wordt uitgebreid stilgestaan bij een aantal ‘soft skills’ en krijgen ze individuele loopbaancoaching en intervisie. Het programma levert daarmee breder inzetbare ‘future proof’ onderzoeksjournalisten op, die ook voldoende inzicht hebben in hun eigen functioneren, goed in teamverband opereren, en projectmatig kunnen werken.

Doelgroep

Het programma staat open voor:

Het programma wordt naast hun werk/studie gevolgd, met een gemiddelde weekbelasting van 8-10 uur. Het lesgeld is €250,-. Het programma duurt 15 weken. Er kunnen minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers meedoen.

Meer informatie over deelname en het programma vind je in onze academy. Contact opnemen over dit programma kan via talent@mediaperspectives.nl.

 

Dit programma wordt gesubsidieerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.svdj

 

Het team

Bert Kok
Mir Wermuth
Merel Becht

Mogelijk ook interessant voor jou