Talent

IMPACT-programma

In maart bieden wij het IMPACT-programma aan voor onderzoeksjournalisten met maximaal 5 jaar werkervaring. IMPACT staat voor Investigative Media Program & Coaching Talent. Het doel van dit programma is om jonge journalisten verdieping te bieden in hun eigen specialisme en hun kennis en vaardigheden te verbreden naar verschillende mediumtypen, waardoor ze kunnen uitgroeien tot een T-shaped professional.

Het programma bestaat uit twee vakinhoudelijke blokken: storytelling op nieuwe platformen, en het gebruik van nieuwe technologieën bij onderzoek en productie. Naast het aanbrengen van vakinhoudelijke kennis, wordt uitgebreid stilgestaan bij een aantal ‘soft skills’ en krijgen ze individuele loopbaancoaching en intervisie. Het programma levert daarmee breder inzetbare ‘future proof’ onderzoeksjournalisten op, die ook voldoende inzicht hebben in hun eigen functioneren, goed in teamverband opereren, en projectmatig kunnen werken.

Doelgroep

Het programma staat open voor:

Het programma wordt naast hun werk/studie gevolgd, met een gemiddelde weekbelasting van 8-10 uur. Het lesgeld is €250,-. Het programma duurt 15 weken. Er kunnen minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers meedoen.

Meer informatie opvragen over deelname en het programma kan via talent@mediaperspectives.nl.

 

Dit programma wordt gesubsidieerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.
logo SVDJ

 

 

Het team

Kiki Kooijman
Casper Hoorn
Mir Wermuth

Mogelijk ook interessant voor jou