25 juni 2009

Syntens organiseert Kick-off ‘Stilstand is nu vooruitgang’

Datum & tijd

2009-06-25 17:00:00
Stichting Fris, Saxion en Syntens organiseren 25 juni aanstaande een kick-off bijeenkomst onder de noemer ‘Herpositionering: stilstand is nu vooruitgang’. Tijdens de bijeenkomst wordt het officiële startsein gegeven voor een vruchtbare samenwerking tussen ondernemers en bovengenoemde partijen.
 
Gebrek aan kennis over en inzicht in de mogelijkheden van (nieuwe) crossmedia zorgen ervoor dat creatieve bedrijven kansen laten liggen. De markt verandert sterk door opkomst van nieuwe media en veranderende behoeften van afnemers. Bij veel ondernemers ontbreekt de tijd en kennis om nieuwe uitdagingen te herkennen, zich te beraden op hun huidige plek in de markt, de strategische richting te bepalen en eventuele herpositionering en samenwerkingsmogelijkheden met andere partijen aan te gaan.
 
Stichting Fris, Saxion en Syntens gaan samen met de ondernemer een traject in om nieuwe wegen te ontdekken. Tijdens een individuele strategische sessie wordt de huidige positionering van het bedrijf geanalyseerd en bekeken of deze aansluit bij de snel veranderende markt. Op basis van de verschillende sessies wordt een plenair vervolgtraject samengesteld. Dit traject bestaat uit workshops en lezingen die nauw aansluiten op de geïnventariseerde problematiek.

Het project ‘stilstand is nu vooruitgang’ wordt financieel ondersteund door RAAK/Sia. Deze stichting is opgericht om de kenniscirculatie tussen regionale partijen te bevorderen, in het bijzonder tussen kennisinstellingen als hogescholen, het mkb en publieke instellingen.
 
De kick-off vindt plaats op donderdag 25 juni aanstaande om 16.00 uur in het gebouw ‘De Maere’ aan het Ariënsplein in Enschede.
 
Voor meer informatie over het project en inschrijving voor de kick-off bijeenkomst kan men terecht op www.raak-sia.nl .